The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

5 redenen voor een nieuwe koelkast

Misschien heb je er al eens over nagedacht, misschien ook niet. Wanneer koop je een nieuwe koelkast? Lees hier 5 redenen voor het kopen van een nieuwe koelkast.

1. Hij verbruikt veel energie

Energieklasse op het energielabel

Koelkasten zijn de afgelopen 15 jaar 72% energiezuiniger geworden. Je oude model vervangen door een nieuw model bespaart je al snel € 100,- per jaar. Naast dit financiële voordeel draag je ook je steentje bij aan het beschermen van het milieu.

2. Hij maakt lawaai

Geluidsniveau op energielabel

Maakt je koelkast de hele dag een irritant zoemend geluid en denk je dat dit er 'gewoon' bijhoort? Dan heb ik goed nieuws. Dit hoeft namelijk helemaal niet. Er bestaan tegenwoordig koelkasten die maar 38 decibel geluid produceren. Je hoort amper dat ze aan staan. Sommige zijn zelfs nog stiller. En nu hoor ik je denken: die stille koelkasten zijn zeker heel erg duur. Fout gedacht. Ze bestaan in alle soorten en maten, van mini-koelkasten tot Amerikaanse modellen en van goedkoop tot duur. Kortom, er is altijd een geschikt model voor jou.

3. Hij is te klein

Amerikaanse koelkast binnen- en buitenkant

Je huishouden verandert met de tijd. Misschien heb je ondertussen wel een gezin met 4 kinderen en partner. Je oude tafelmodel koelkast uit je studententijd is simpelweg niet groot genoeg voor al die drinkpakjes, babyhapjes en flessen wijn en bier (voor jezelf). Maar het kan natuurlijk ook dat je veel vrienden over de vloer krijgt en daarom meer koelruimte wil. Grote koelkasten zijn niet voor niets populair; ze koelen veel boodschappen en ze zijn vaak handig in te delen met Smart- of VarioSpace. Zo vind je altijd een geschikte indeling voor jouw huishouden.

4. Hij is niet slim

Slimme koelkast (instaview)

Koelkasten worden steeds 'slimmer'. Verschillende technologische ontwikkelingen maken dat je koelkast steeds beter inspeelt op jouw behoeften. Neem bijvoorbeeld No Frost. Je vriezer ontdooit automatisch. Dit betekent dat je nooit meer je koelkast hoeft uit te zetten en je hele voorraad moet weggooien. Of de vershoudzone waar je groente en fruit 2x langer vers blijven. Maar écht vernieuwend is Instaview. Klop 2 keer op de glazen deur en zie deze van troebel in transparant veranderen. Je kijkt nu dwars door de deur. Zo zie je in één oogopslag of je nog melk en eieren hebt, of dat het tijd is voor een rit naar de supermarkt.

5. Hij is lelijk

Mooie koelkasten

Je smaak verandert met de tijd. Die bruine koelkast die 30 jaar geleden goed stond voor die oranje muur, valt nu uit de toon in je hippe industriële keuken. Een RVS koelkast past dan beter. Koelkasten van nu zijn soms een waar design meubel. En je hebt een ruime keuze. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald materiaal, een bijzondere retro stijl of een opvallende kleur. Voor ieder wat wils.

Ben je er uit, of twijfel je nog?

4 koelkasten op een rij

Ik ben er uit

Dan is het tijd om je keuze te maken. Klik op de knop en ga naar ons hele assortiment koelkasten.

Koelkastexpert

Ik twijfel nog

Dan is het handig om nog wat advies in te winnen. Klik op de knop voor meer informatie over koelkasten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen