The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over koelkasten

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast? Stap één is kiezen voor een vrijstaande of inbouw koelkast. Een vrijstaande koelkast plaats je overal in de buurt van een stekker. Een inbouw koelkast werk je weg in de nis van je keuken. We vertellen je in dit artikel welke koelkast bij je past.

Vrijstaande koelkasten

Vrijstaande koelkast

Een vrijstaande koelkast plaats je overal waar je wilt: in je keuken, berging of huiskamer. Je hoeft geen rekening te houden met afmetingen van keukenkastjes en nismaten. Dat scheelt een hoop meet- en denkwerk. Check natuurlijk altijd even of de afmetingen van de koelkast overeenkomen met de plek waar je hem wilt plaatsen. Vrijstaande koelkasten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten: koel-vriescombinaties, tafelmodel koelkasten, mini koelkasten, Amerikaanse koelkasten en kastmodellen.

Inbouw koelkasten

Inbouw koelkast

Het voordeel van een inbouw koelkast is dat je hem niet ziet. Jij hebt geen groot, massief grijs of wit apparaat in je keuken staan, maar je koelkast is netjes weggewerkt achter je keukenkastjes. Het is heel belangrijk dat je nauwkeurig opmeet waar je de koelkast wilt plaatsen. Ook moet je kijken naar het type deurscharnier, anders krijg je de deur van je nieuwe koelkast straks niet open. Je hebt 2 soorten inbouw koelkasten: kastmodellen en koel-vriescombinaties.

Energieverbruik

Energieverbruik koelkast

Hoeveel energie een koelkast verbruikt is afhankelijk van de inhoud en het energielabel. Om te berekenen hoeveel je jaarlijks kwijt bent aan energiekosten, gebruik je de volgende formule: Energieverbruik (kWh) per jaar (zie energielabel) x 0,23.

Extra functies

Extra functies

Wil je nooit ontdooien? Neem dan een koelkast met No Frost. Bij een koelkast met een water- en ijsblokjesdispenser heb je altijd een glas ijskoud water bij de hand. Tegenwoordig komen er steeds meer slimme koelkasten met wifi op de markt. Zo check je in de supermarkt op je mobiel of je nog genoeg melk en paprika's op voorraad hebt.

Hulp na aankoop

Specialist Coolblue

Je koelkast maakt geluid, je wil de koelkast verplaatsen of je wil energie besparen. Op de 'Hulp na aankoop' pagina helpen we je verder met al je koelkastvragen en geven we handige tips. Weet jij bijvoorbeeld wat de beste koeltemperatuur is voor je boodschappen en hoe je de koelkast het beste indeelt?

Koelkast in de schuur

Koelkast schuur

Zoek je een koelkast voor in de schuur? Houd dan rekening met de minimale omgevingstemperatuur van het apparaat. Deze geeft aan tot welke temperatuur de koelkast goed blijft presteren. Zolang de temperatuur van je schuur hier niet onder komt, is de koelkast geschikt voor je schuur.

Aansluitservice

Aansluitservice

We bezorgen je koelkast gratis. Heb je geen tijd of weet je niet hoe je jouw nieuwe apparaat installeert? Kies dan voor onze installatieservice op de productpagina. Tegen betaling installeren we de koelkast voor jou en gaan we niet weg voordat alles goed staat.

Koelkast abonnement

Koelkast abonnement

Met een Coolblue abonnement heb je voor een vast bedrag per maand een koelkast die altijd werkt. Deze is ook energiezuinig en van hoge kwaliteit. Je leest in het artikel hieronder hoe je een abonnement afsluit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen