The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over koelkasten

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast? Stap één is kiezen voor een vrijstaande of inbouw koelkast. Een vrijstaande koelkast plaats je overal in de buurt van een stekker. Een inbouw koelkast werk je weg in de nis van je keuken. We vertellen je in dit artikel welke koelkast bij je past.

Vrijstaande koelkasten

Vrijstaande koelkast

Een vrijstaande koelkast plaats je overal waar je wilt: in je keuken, berging of huiskamer. Je hoeft geen rekening te houden met afmetingen van keukenkastjes en nismaten. Dat scheelt een hoop meet- en denkwerk. Check natuurlijk altijd even of de afmetingen van de koelkast overeenkomen met de plek waar je hem wilt plaatsen. Vrijstaande koelkasten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten: koel-vriescombinaties, tafelmodel koelkasten, mini koelkasten, Amerikaanse koelkasten en kastmodellen.

Inbouw koelkasten

Inbouw koelkast

Het voordeel van een inbouw koelkast is dat je hem niet ziet. Jij hebt geen groot, massief grijs of wit apparaat in je keuken staan, maar je koelkast is netjes weggewerkt achter je keukenkastjes. Het is heel belangrijk dat je nauwkeurig opmeet waar je de koelkast wilt plaatsen. Ook moet je kijken naar het type deurscharnier, anders krijg je de deur van je nieuwe koelkast straks niet open. Je hebt 2 soorten inbouw koelkasten: kastmodellen en koel-vriescombinaties.

Energieverbruik

Energieverbruik koelkast

Hoeveel energie een koelkast verbruikt is afhankelijk van de inhoud en het energielabel. Om te berekenen hoeveel je jaarlijks kwijt bent aan energiekosten, gebruik je de volgende formule: Energieverbruik (kWh) per jaar (zie energielabel) x 0,23.

Extra functies

Extra functies

Wil je nooit ontdooien? Neem dan een koelkast met No Frost. Bij een koelkast met een water- en ijsblokjesdispenser heb je altijd een glas ijskoud water bij de hand. Tegenwoordig komen er steeds meer slimme koelkasten met wifi op de markt. Zo check je in de supermarkt op je mobiel of je nog genoeg melk en paprika's op voorraad hebt.

Hulp na aankoop

Specialist Coolblue

Je koelkast maakt geluid, je wil de koelkast verplaatsen of je wil energie besparen. Op de 'Hulp na aankoop' pagina helpen we je verder met al je koelkastvragen en geven we handige tips. Weet jij bijvoorbeeld wat de beste koeltemperatuur is voor je boodschappen en hoe je de koelkast het beste indeelt?© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen