The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over vrijstaande koelkasten

Ga jij voor een tafelmodel, koel-vriescombinatie of toch een echte Amerikaanse koelkast met ijsblokjesdispenser? Vraag jezelf 3 dingen af bij het zoeken naar een nieuwe koelkast: hoe groot moet mijn koelkast zijn, hoe energiezuinig moet hij zijn en welke extra functies wil ik in mijn koelkast? Op deze pagina lichten we deze belangrijkste 3 punten toe, zodat jij de beste koelkast voor jou kiest.

Welke koelkast past bij mij?

Vrijstaande koelkast modellen

Een nieuwe koelkast kiezen is lastig. Er zijn namelijk 6 verschillende modellen, zoals onder andere Amerikaanse koelkasten, koel-vriescombinaties en tafelmodel koelkasten. Welke koelkast jij moet kopen, is afhankelijk de grootte van jouw huishouden en van jouw wens naar vriesruimte. Daarnaast kijk je bij het kiezen van een koelkast naar je budget. In 'Goedkope koelkasten, hier moet je op letten' geven we een overzicht van de aandachtspunten.

Wat is koelkwaliteit?

Koelkwaliteit koelkast

De koelkwaliteit van een koelkast verdelen we in 3 verschillende klassen: topklasse, middenklasse en basisklasse. Deze klassen worden bepaald aan de hand van verschillende specificaties die zich richten op het koelen van je eten en drinken. Heeft het apparaat een vershoudzone, de optie superkoelen en een koolstoffilter? Hoe meer relevante specificaties een koelkast heeft, hoe beter de koelkwaliteit is.

Wat is bouwkwaliteit?

Bouwkwaliteit koelkast

Ook de bouwkwaliteit van de koelkast verdelen we in 3 klassen: topklasse, middenklasse en basisklasse. Voor deze kwaliteit kijken we naar specificaties die iets zeggen over de levensduur van de koelkast. Heeft de koelkast bijvoorbeeld een inverter motor waardoor hij minder slijt? Is de condensor afgedekt waardoor het apparaat zijn warmte goed kwijt kan? Hoe meer van deze relevante specificaties de koelkast heeft, hoe beter de bouwkwaliteit is.

Wat zijn de energiekosten van mijn koelkast?

Energiekosten koelkast

Een koelkast verbruikt redelijk wat energie. Hoeveel energie een koelkast verbruikt, is afhankelijk van de grootte en het energielabel. Om te berekenen hoeveel je per jaar aan energiekosten voor je koelkast moet betalen, gebruik je de volgende formule: energieverbruik = kWh per jaar (zie energielabel) x 0,23.

Welke extra functies wil je in de koelkast?

Extra functies koelkast

Heb jij ook een hekel aan het ontdooien van je koelkast? Neem dan een model met No Frost en je hoeft nooit meer te ontdooien. Bij een Amerikaanse koelkast met waterdispenser en ijsblokjesdispenser heb je altijd een glas ijskoud water bij de hand. Ook komen er tegenwoordig steeds meer slimme koelkasten op de markt. Dit zijn koelkasten die je kan verbinden met wifi. Zo check je in de supermarkt op je mobiel of je nog genoeg melk en eieren op voorraad hebt.

Is de koelkast geschikt voor in de garage of schuur?

Tafelmodel koelkast

Bij het plaatsen van een koelkast moet je rekening houden met de klimaatklasse. Deze geeft aan onder welke temperatuur de koelkast goed blijft presteren. Wil je de koelkast in de schuur plaatsen? Dan is het belangrijk dat je weet wat de temperatuur in de schuur is. De meeste koelkasten werken tot een omgevingstemperatuur van 10 graden Celsius. Plaats de koelkast alleen in de schuur als je zeker weet dat temperatuur nooit lager is dan 10 graden Celsius.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.827 beoordelingen