The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is een slimme koelkast?

In de supermarkt op je smartphone zien of er nog een pak melk in je koelkast staat. Groente en fruit 2 keer langer bewaren in een speciale vershoudlade. En een energiebesparende, transparante koelkastdeur: de technologieën van koelkasten staan niet stil. In dit artikel zet ik de functies van slimme koelkasten op een rij.

Groente en fruit 2 keer langer bewaren

Vershoudlades

Bewaar groente en fruit of vlees en vis in een koelkast met een vershoudzone en het blijft tot 2 keer langer goed. Er zijn 3 type vershoudzones: een lade met instelbare luchtvochtigheid, instelbare temperatuur en een 0-gradenzone. In een 0-gradenzone blijven vlees en vis langer goed en in een vershoudzone met instelbare temperatuur groente en fruit. Wil jij zowel groente en fruit als vlees en vis langer bewaren? Dan is een lade met instelbare temperatuur geschikt.

Koelkast bedienen op je mobiel

Koelkast bedienen met app

Je staat in de supermarkt en je bent vergeten de koelkast kouder te zetten om die 2 kratten bier voor je verjaardag te koelen. Geen paniek, met een slimme koelkast doe je dit op afstand met een app op je telefoon. In sommige slimme koelkasten zitten camera's. Zo kijk je in de supermarkt op je telefoon om te zien of je nog genoeg eieren en melk in huis hebt voor een cake.

Energiebesparende deur

Energiebesparende koelkastdeur

Een Amerikaanse koelkast verliest veel kou als je die grote deur opent. Slechts een deel van de deur openen bespaart energie. Er zijn 3 verschillende slimme deuren. Een minibar is een vierkant vak in de koelkastdeur. Bij de door-in-door bestaat de koelkastdeur uit 2 lagen: de binnen- en buitendeur. De Instaview is de nieuwste gadget van LG. Klop op de deur en hij wordt transparant. Zonder de deur te openen zie je of je nog een biertje koud hebt staan.

Ingebouwd touchscreen

Koelkast met touchscreen

Een koelkast met een touchscreen is een koelkast, tablet, tv en muziekinstallatie in 1. Bekijk het weer en de agenda's van alle familieleden. Zet ingrediënten op je boodschappenlijstje die ook gelijk op je telefoon verschijnen. Tijdens een gezellig avondje kokkerellen, speel je muziek uit de speaker van de koelkast. Op de momenten dat je liever op de bank blijft om je favoriete programma af te kijken, spiegel je jouw Samsung tv op de koelkast; je mist geen moment.

Grote hoeveelheden boodschappen sneller koelen

Gevulde koelkast

Met de superkoel- of supervriesfunctie koel of vries je grote hoeveelheden boodschappen snel. Zet deze functie aan voordat je boodschappen doet en de temperatuur in de koelkast zakt tijdelijk. Als je de boodschappen uit de warme boodschappentas in je koelkast legt, zijn ze extra snel op de juiste temperatuur. Ook voorkomt zowel superkoelen als -vriezen dat de producten die al in de koelkast lagen van temperatuur veranderen. Wel zo veilig wanneer je vlees of vis in de vriezer bewaart.

Nooit meer je koelkast ontdooien

Vrieslade volledig open

Dit is niet het allernieuwste snufje, maar wie heeft er geen hekel aan het ontdooien van zijn vriezer? Precies. Kies daarom een koelkast met No Frost, zodat je nooit meer op je knieën voor de koelkast met heet water en handdoeken hoeft te klooien.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen