The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marijn

Waarom het goed is om je oude witgoed apparaat in te leveren

Vroeg of laat gaat je wasmachine, koelkast of vaatwasser een keer stuk. Je witgoed product is op of je wilt dit vervangen vanwege nieuwe snufjes op de markt. Wanneer je witgoed apparaat ouder is dan 7 jaar is het sowieso handig om dit te vervangen. Bij Coolblue nemen we je oude apparaat retour bij de bezorging. Waarom is het goed om je oude apparaat te recyclen? Dat lees je hier.

Herbruikbare grondstoffen

Herbruikbare grondstoffen

Een witgoed apparaat bestaat uit veel materialen, waarvan 90% herbruikbaar is. Vandaag de dag raakt onze planeet steeds meer uitgeput op grondstoffen. Het is daarom een duurzame én milieuvriendelijke keuze om je oude koelkast, vaatwasser of wasmachine te recyclen. Hiermee voorkomen we een hoop onnodig afval en schaarste van grondstoffen.

Wat gebeurt er met je apparaat?

Apparaat inleveren

In een oud witgoed product zitten materialen zoals staal, aluminium, koper, glas en kunststoffen. Deze grondstoffen zijn goed te hergebruiken. Schadelijke stoffen worden apart verwerkt, zodat ze niet in het milieu terechtkomen. Zet oude apparaten daarom niet zomaar op straat, maar breng ze bijvoorbeeld naar de milieustraat voor deskundige recycling. Zo krijgt je witgoed product alsnog een nieuw leven.

Lever je oude apparaat in

Oude apparaat inleveren

Je recyclet je oude apparaat op verschillende plekken. Denk aan elektrozaken, een recyclagepark of de milieustraat. Wanneer je een nieuw apparaat bij Coolblue koopt, nemen wij het oude product voor je mee. Verkoop je koelkast of wasmachine niet wanneer deze ouder is dan 7 jaar. Ze verbruiken namelijk veel meer energie door hun ouderdom, wat ongunstig is voor de nieuwe eigenaar en het milieu.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen