The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marijn

Hoe vervang ik het waterfilter van mijn koelkast?

Om elke keer een fris glas water uit de dispenser van je koelkast te tappen, vervang je het waterfilter ieder half jaar. Zo voorkom je dat je water en ijsblokjes troebel worden of naar chloor ruiken of smaken. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je de waterfilter van je koelkast vervangt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Aan de slag met het vervangen van je waterfilter

Samenvatting waterfilter vervangen

Om je waterfilter te vervangen, volg je de onderstaande stappen.

  • Stap 1. Draai de watertoevoer dicht
  • Stap 2. Verwijder de oude waterfilter
  • Stap 3. Plaats de nieuwe waterfilter
  • Stap 4. Zorg dat er schoon water uit de filter komt

Stap 1: draai de watertoevoer dicht

Watertoevoer koelkasten

Leg allereerst een handdoek of een kom onder de oude filter. Zo vang je water op dat eventueel gaat lekken. Draai daarna de watertoevoer naar de koelkast dicht.

Stap 2: verwijder de oude waterfilter

Waterfilter koelkasten

Haal de filter uit de filterhouder. Om de waterslang eruit te halen, maak je de clips los. De filter houd je horizontaal, om te voorkomen dat hij gaat lekken.

Stap 3: plaats de nieuwe waterfilter

Waterfilters koelkasten

Verwijder de clips van de nieuwe waterfilter die je wilt plaatsen. De pijlen op de filter geven de stroomrichting van het water aan. Verbind de waterslang aan de kant waar de pijl vanaf wijst. De waterslang die aan de koelkast zit, verbind je aan de kant waar de pijl naartoe wijst. Druk de waterslang aan beide kanten ongeveer één centimeter in de filter en zet de filter vast met de clipjes.

Stap 4: zorg dat er schoon water uit de filter komt

Waterdispenser koelkast

Draai de watertoevoer weer open. Het water dat nu uit de filter komt, is troebel. Laat hiervoor ongeveer 3 liter water door het filter stromen, totdat het water weer helder is. En voilà, je waterfilter is klaar om weer ijskoude glazen voor je te tappen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.229 beoordelingen