The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Hoe maak je je koelkast klaar voor je vakantie?

Het klaarmaken van je koelkast is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op het punt staat om vakantie te vieren. Toch is het een belangrijke klus om schimmel tegen te gaan. Met de onderstaande 4 tips zorg je ervoor dat je koelkast schoon blijft, ook wanneer je weer thuiskomt.

Aan de slag met je koelkast

Koelkast vakantie

Met de onderstaande tips ga je onbezorgd op vakantie.

  • Tip 1. Maak je koelkast tijdig leeg
  • Tip 2. Ontdooi het vriesgedeelte
  • Tip 3. Maak een sopje
  • Tip 4. Zet de koelkast uit en laat de deur open

Tip 1: maak je koelkast tijdig leeg

Koelkast legen

Eet je koelkast zoveel mogelijk van tevoren leeg, zonder nieuwe boodschappen te kopen. Zo voorkom je dat je vlak voor je vakantie veel etenswaren weggooit. Je kunt ook het overgebleven eten geven aan je buren, vrienden of familie.

Tip 2: ontdooi het vriesgedeelte

Vriezer ontdooien

Wanneer je koelkast een vriesgedeelte heeft, is het handig als je deze ook gelijk ontdooit. Haal de stekker uit het stopcontact en maak de vrieslades leeg. Wanneer de boel ijsvrij is, ga je door naar de volgende stap.

Tip 3: maak een sopje

Maak een sopje

Nadat alles leeg en eventueel ontdooid is, heb je gelijk een mooi moment om alles goed schoon te maken. Maak een sopje met warm water en een scheut neutrale zeep of allesreiniger. Je kunt ook een koelkastreiniger gebruiken.

Tip 4: zet de koelkast uit en laat de deur open

Koelkast uitzetten

Wanneer je lang op vakantie gaat, zet je de koelkast uit. Dit doe je met de aan-uitschakelaar of de vakantiemodus. Laat de deur van zowel het koel- als het vriesgedeelte open, zodat je schimmels voorkomt. Ga je een midweek weg? Een koelkast verbruikt meer energie wanneer deze helemaal leeg is. Dit los je eenvoudig op door flessen water in de koelkast te leggen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen