The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe ontdooi je een vriezer?

Je vriezer ontdooien is geen leuk werk, maar wel belangrijk. Schakel je vriezer eerst uit en haal hem dan leeg. Wacht tot al het ijs ontdooid is en maak daarna de vriesruimte goed schoon en droog. Zet daarna de vriezer weer aan en laat hem goed op temperatuur komen, voordat je de diepvriesproducten terugzet.

1. Uitschakelen

Vriezer uitschakelen

Schakel de vriezer uit met de uitknop. Deze vind je aan de bovenkant van het apparaat. Heeft jouw vrieskast of vrieskist geen uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact.

2. Leeghalen

Vriezer leeghalen

Haal de vriezer helemaal leeg. Bewaar ingevroren producten tijdelijk in een andere vriezer, koelbox of koeltas. Is het buiten heel koud, dan is het ook mogelijk om je spullen buiten in de tuin of op je balkon te zetten.

3. Laat ontdooien

Vriezer laten ontdooien

De meeste vriezers hebben een lekbak. Zet deze voor de uitloop en laat het gesmolten ijs hierin stromen. De uitloop is vaak een klein pijpje of een rubberen slang aan de onderkant van de vrieskast of vrieskist.

4. Sneller ontdooien

Sneller laten ontdooien

Wacht tot al het ijs is losgekomen. Grote stukken maak je los met behulp van een houten spatel of een plastic ijskrabber van de autoramen. Wees wel voorzichtig: de koelelementen zijn zeer kwetsbaar. Wil je het ontdooiproces versnellen? Plaats een pan of bak met heet water op een onderzetter onder in je vriezer en sluit de deur. Wanneer je vriezer lades heeft, vul deze met heet water en sluit de deur. Met een speciale ontdooispray ben je helemaal snel klaar.

5. Schoonmaken

Vriezer schoonmaken

Is al het ijs ontdooid? Dit is het geschikte moment om je vriesvak even goed schoon te maken. Een vochtige doek met wat soda doet wonderen en werkt bovendien desinfecterend. Zorg dat je de vriezer goed droogt met een theedoek, zodat er geen vocht achterblijft wat weer bevriest.

6. Aanzetten

Vriezer aanzetten

Schakel de vriezer weer in. Nadat deze op de juiste temperatuur is, plaats je al je diepvriesproducten weer in de vriesruimte. Wanneer een vriezer geen ontdooisysteem heeft, raden wij aan om hem 6 keer per jaar te ontdooien. Bij vriezers met Low Frost is dit 2 keer per jaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen