The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over vriezers

Wij geven je graag advies dat jou kan helpen bij het vinden van een vriezer. De belangrijkste vraag is welk model vriezer het beste is voor jou. De keuze voor het model hangt samen met de vraag hoeveel je van plan bent om in te vriezen. Op deze pagina worden de belangrijkste keuzes uitgelegd, zodat je eenvoudig de beste vriezer voor jou vindt.

Welk model vriezer is het beste voor jou?

Er zijn verschillende modellen vriezers. De keuze tussen een vrieskast, vrieskist, tafelmodel vriezer en een mini vriezer hangt af van je huishouden en persoonlijke voorkeuren. Wil je de vriezer wegwerken in je keuken? Kies dan voor een inbouw vriezer.

Wat is vrieskwaliteit?

Vrieskwaliteit vriezer

De vrieskwaliteit van een vriezer bepalen we aan de hand van meerdere specificaties die belangrijk zijn voor het goed bewaren van jouw eten. Dit zorgt ervoor dat hij één van de volgende 3 klassen valt: basisklasse, middenklasse of topklasse. Heeft het apparaat de optie supervriezen, digitale temperatuurregeling of een lange bewaartijd bij stroomuitval? Hoe meer relevante specificaties een vriezer heeft, hoe beter de vrieskwaliteit is.

Wat is bouwkwaliteit?

Bouwkwaliteit vriezer

Ook bouwkwaliteit van vriezers verdelen we in 3 klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De bouwkwaliteit wordt bepaald aan de hand van verschillende specificaties die iets zeggen over de levensduur van het apparaat. Heeft de vriezer No Frost om ijsvorming te voorkomen? Of een anti-vacuüm deurgreep, waardoor de deurrubbers minder snel slijten? Hoe meer relevante specificaties een vriezer heeft, hoe beter de bouwkwaliteit is.

Hoe bespaar je energie?

Energielabel vriezer

Omdat een vriezer altijd aan staat, verbruikt hij altijd energie. Bij het aanschaffen van een vriezer is het belangrijk dat je kijkt naar het energieverbruik. Het verbruik wordt weergegeven op het energielabel. De energieklassen in ons assortiment lopen van F tot en met C. De zuinigste vriezers zijn vaak duurder dan vergelijkbare onzuinige exemplaren, maar dit verschil verdien je over de gehele levensduur van het apparaat terug doordat jouw energierekening omlaag gaat.

Nooit meer de vriezer ontdooien?

No Frost nooit ontdooien

Het ontdooien van een vriezer is een tijdrovende, maar noodzakelijke klus. Na verloop van tijd kan er ijsvorming optreden waardoor de vriezer meer energie verbruikt dan nodig is. Daarnaast schuiven de vrieslades minder gemakkelijk open door de laag ijs op de wanden. Met No Frost heb je geen omkijken meer naar het ontdooien van de vriezer. No Frost voorkomt ijs- en rijpvorming waardoor ontdooien helemaal overbodig wordt. En dat zorgt niet alleen voor tijdbesparing, maar ook voor extra comfort.

Wil je de vriezer in de schuur plaatsen?

Vriezer schuur

Wanneer je de vriezer op plekken wilt plaatsen waar geen verwarming is, bijvoorbeeld in de schuur of kelder, is het belangrijk om te kijken naar de minimale omgevingstemperatuur van de vriezer. Deze minimale temperatuur zie je in de properties op de productpagina.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.052 beoordelingen