The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over vriezers

Wij geven je graag advies dat jou kan helpen bij het vinden van een vriezer. De belangrijkste vraag is welk model vriezer het beste is voor jou. De keuze voor het model hangt samen met de vraag hoeveel je van plan bent om in te vriezen. Op deze pagina worden de belangrijkste keuzes uitgelegd, zodat je eenvoudig de beste vriezer voor jou vindt.

Welk model vriezer is het beste voor jou?

Er zijn verschillende modellen vriezers. De keuze tussen een vrieskast, vrieskist, tafelmodel vriezer en een mini vriezer hangt af van je huishouden en persoonlijke voorkeuren. Wil je de vriezer wegwerken in je keuken? Kies dan voor een inbouw vriezer.

Wat is bouwkwaliteit?

Bouwkwaliteit

Ook bouwkwaliteit van vriezers verdelen we in 3 klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De bouwkwaliteit wordt bepaald aan de hand van verschillende specificaties die iets zeggen over de levensduur van het apparaat. Heeft de vriezer No Frost om ijsvorming te voorkomen? Of een anti-vacuüm deurgreep, waardoor de deurrubbers minder snel slijten? Hoe meer relevante specificaties een vriezer heeft, hoe beter de bouwkwaliteit is.

Hoe bespaar je energie?

Energielabel

Omdat een vriezer altijd aan staat, verbruikt hij altijd energie. Bij het aanschaffen van een vriezer is het belangrijk dat je kijkt naar het energieverbruik. Het verbruik wordt weergegeven op het energielabel. De energieklassen in ons assortiment lopen van F tot en met C. De zuinigste vriezers zijn vaak duurder dan vergelijkbare onzuinige exemplaren, maar dit verschil verdien je over de gehele levensduur van het apparaat terug doordat jouw energierekening omlaag gaat.

Nooit meer de vriezer ontdooien?

No Frost

Het ontdooien van een vriezer is een tijdrovende, maar noodzakelijke klus. Na verloop van tijd kan er ijsvorming optreden waardoor de vriezer meer energie verbruikt dan nodig is. Daarnaast schuiven de vrieslades minder gemakkelijk open door de laag ijs op de wanden. Met No Frost heb je geen omkijken meer naar het ontdooien van de vriezer. No Frost voorkomt ijs- en rijpvorming waardoor ontdooien helemaal overbodig wordt. En dat zorgt niet alleen voor tijdbesparing, maar ook voor extra comfort.

Wil je de vriezer in de schuur plaatsen?

Schuur

Wanneer je de vriezer op plekken wilt plaatsen waar geen verwarming is, bijvoorbeeld in de schuur of kelder, is het belangrijk om te kijken naar de minimale omgevingstemperatuur van de vriezer. Deze minimale temperatuur zie je in de properties op de productpagina.

Gebruik maken van onze services?

Coolblue installateurs

Je nieuwe vriezer bezorgen we gratis. Heb je geen tijd of weet je niet hoe je het apparaat goed installeert? Kies dan op de productpagina voor onze installatieservice. Heb je een inbouw vriezer gekocht en wil je deze laten inbouwen? Kies dan onze inbouwservice op de productpagina. Je oude apparaat bouwen we uit en nemen we mee. Je nieuwe vriezer bouwen we voor je in. Deze services staan momenteel niet aan.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.810 beoordelingen