The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe pas je het dock van jouw iPad aan?

Sinds de systeem update naar iOS 11 zijn er op iPad meer opties voor het dock beschikbaar. Voeg apps toe, verwijder ze of wissel ze binnen het dock van plek. Maar hoe doe ik dat precies? In dit artikel leg ik uit hoe ik het dock van mijn iPad aanpas.

Hoe ziet het dock eruit?

Het dock op Apple iPad

Het dock bestaat uit 2 delen. Het linkerdeel van het dock deel ik zelf in, door apps te verwijderen of toe te voegen. Ik plaats maximaal 10 apps in het dock. Het rechter gedeelte wisselt automatisch. Hierin staan maximaal 3 icoontjes van apps die ik vaak gebruik. Dit kunnen apps zijn die ik zelf ook in het linker gedeelte van het dock gezet heb, maar dit kunnen ook andere apps zijn.

Apps toevoegen, verwijderen of wisselen

Om apps toe te voegen, houd ik een icoontje ingedrukt en sleep ik het naar het dock. Daar laat ik de app los, zodat hij vast blijft staan. Nu wil ik de Tinder app uit mijn dock verwijderen, omdat ik mijn match gevonden heb. Ik houd het icoon ingedrukt en sleep het naar boven om de app uit het dock te verwijderen. Om apps binnen het dock van plek te wisselen, houd ik een icoon ingedrukt en sleep hem naar de juiste plek.

Het rechter gedeelte van het dock aan- en uitzetten

Om het rechterdeel van het dock aan- of uit te zetten, open ik de instellingen van mijn iPad.

  1. Ik navigeer naar ‘Algemeen’ in het linker menu en tik ‘Multitasking en Dock’ aan.
  2. Onderaan vind ik het kopje ‘Dock’ met de instelling ‘Toon aanbevolen en recente apps’. Is het schuifje groen? Dan tik ik erop om het rechter deel uit te zetten.
  3. Als het schuifje grijs is, tik ik erop om het aan te zetten.

Let op

Als ik het rechterdeel uitzet, betekent dit niet dat ik extra apps kwijt kan in het linker gedeelte. Er is daar nog steeds plek voor 10 icoontjes die ik zelf instel.

Video

Wil je liever zien hoe je het dock aanpast? Dat kan. In deze korte video laat Jasper, onze Apple vlogger, het je zien.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.107 beoordelingen