The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Hoe stel je Canon Camera Connect in?

Met de Canon Camera Connect app verbind je jouw Canon camera met je smartphone of tablet. Op die manier worden je foto's automatisch naar je smartapparaat doorgestuurd. Je stuurt de foto's dan door naar je familie en vrienden. In dit artikel lees je hoe je de Canon Camera Connect app instelt.

Stap 1: download Canon Camera Connect

App downloaden

Voordat je jouw camera kunt verbinden met de Canon Camera Connect app, moet je de app downloaden. Als je een Android telefoon of tablet hebt, doe je dit in de Google Play Store. Heb je een Apple apparaat, dan ga je naar de appstore. Zoek naar Canon Camera Connect, kies de juiste app en klik op installeren.

Stap 2: open de Canon app

Easy Connection Guide

Open de app die je zojuist geïnstalleerd hebt. In de Canon Connect app zie je een knop met Easy Connection Guide, hier klik je op. Deze gids helpt je om jouw smartapparaat en camera te verbinden. Er verschijnt een menu waarin je een camera selecteert om je smartapparaat mee te verbinden. Wanneer je jouw camera voor het eerst met een apparaat verbindt, zijn er geen apparaten beschikbaar. Je kiest voor Connect a camera/camcorder for the first time.

Stap 3: zoek jouw camera in de app

Keuze menu

Er opent een menu waarin je verschillende stappen doorloopt. Hierin moet je een aantal keuzes maken om jouw camera op te zoeken. Selecteer de opties die voor jouw camera gelden. De Canon Camera Connect App legt je vervolgens uit hoe je de wifi functie op je camera vindt. Volg de stappen die de app aangeeft om jouw camera te verbinden. Tot slot klik je op Display Smartphone's Wi-Fi settings screen.

Stap 4: verbind je telefoon met de camera

Verbinding maken

Je smartphone zoekt de verbinding van de camera. Er verschijnt een lijst met beschikbare netwerken. Wanneer je bij stap 3 een nickname hebt ingevoerd, selecteer je dit netwerk. Heb je geen nickname ingevoerd, dan kies je voor de nickname die je op het scherm van je camera ziet. Voer het wachtwoord in dat op je camera is weergegeven als encryption key. Hierna maak je het keuzemenu in de app af en keur je de verbinding goed via je camera.

Stap 5: aan de slag met de app

Aan de slag

De camera is verbonden met de app. Je ziet nu jouw foto's in de galerij van de app. Wanneer je op Remote live view shooting klikt, bestuur je de camera via je smartphone of tablet. Je ziet op het scherm van je smartapparaat wat de camera in beeld heeft. Door op het scherm van je smartphone te tikken, stel je scherp op een onderwerp. Daarnaast pas je de sluitertijd, het diafragma en de ISO waarde aan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen