Geschreven door Jorn

Hoe stel ik Apple TV in voor de beste beeldinstellingen?

Apple TV herkent automatisch de beste beeldkwaliteit die jouw televisie ondersteunt. Toch zijn er een aantal instellingen waarmee je zelf de beeldkwaliteit aanpast. Dit is handig wanneer Apple TV per ongeluk niet de beste opties voor jouw televisie instelt of wanneer je zelf wilt bepalen hoe je films en series kijkt. In dit artikel lees je welke instellingen je aanpast voor de beste beeldkwaliteit van Apple TV.

Beeldinstellingen aanpassen

Om de beeldkwaliteit van Apple TV in te stellen, ga je naar Instellingen en vervolgens naar Video en audio. Daar vind je de volgende mogelijkheden waarmee je de beeldkwaliteit aanpast:

Tip 1: de videostructuur wijzigen

Tip 2: het dynamisch bereik en de beeldsnelheid passend maken

Tip 3: video instellingen herstellen

Tip 1: de videostructuur wijzigen

De eerste optie die je tegenkomt in het menu is Structuur. In het menu zie je een lijst met videostructuren die jouw televisie ondersteunt. Met videostructuur bedoelen we de combinatie van resolutie, dynamisch bereik en beeldsnelheid. De structuur 1080p HDR 50Hz betekent bijvoorbeeld: full hd resolutie (1920 x 1080 pixels), een HDR kleurbereik en een beeldverversing van 50 hertz. Voor de best mogelijke beeldkwaliteit voor jouw tv kies je de bovenste optie in de lijst. Onderaan de lijst vind je de optie Andere structuren. Hier staan videostructuren die minder gebruikelijk zijn.

Tip 2: het dynamisch bereik en de beeldsnelheid

Bij de instelling Maak materiaal passend vind je 2 opties. Als je de opties Maak dynamisch bereik passend en Maak beeldsnelheid passend aanzet, verandert Apple TV automatisch het dynamisch bereik en de beeldsnelheid naar de video die je kijkt. Kijk je bijvoorbeeld een film met Dolby Vision en een beeldsnelheid van 30 hertz, dan past Apple TV automatisch deze instellingen aan. Zo hoef je zelf niet steeds naar de instellingen om de beste beeldkwaliteit te kiezen.

Tip 3: video instellingen herstellen

Herstel video instellingen op Apple TV

Gaat het even mis met de beeldinstellingen? Is je beeld te donker of zien de kleuren er vreemd uit? Met de optie Herstel video-instellingen zet je alle beeldinstellingen terug naar hoe Apple TV ze voor jouw televisie heeft bepaald. Zo weet je zeker dat alle instellingen bij jouw televisie passen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.105 beoordelingen