The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

Hoe stel je de microfoon in van je Xbox Series X/S headset?

Speel je multiplayer games op de Xbox Series X of S? Dan is het belangrijk dat je teamgenoten je goed verstaan op de voicechat. Ook als je apps gebruikt zoals Skype wil je goed verstaanbaar zijn voor je gesprekspartners. Wij leggen uit hoe je in 4 stappen de beste microfooninstellingen kiest op de Xbox Series X en S.

Stel de microfoon in op de Xbox Series X/S

Je maakt jezelf verstaanbaar via de microfoon van je headset als je de juiste instellingen kiest. Doorloop hiervoor de volgende 4 stappen.

Stap 1: sluit je gaming headset aan

Stap 2: schakel de microfoon in

Stap 3: bepaal het zendvolume

Stap 4: kies de juiste balans

Stap 1: sluit je gaming headset aan

Controleer of je headset niet op 'mute' staat

Je maakt verbinding tussen de headset en console met de meegeleverde kabel of via de ontvanger. Zorg ervoor dat de connector goed in de poort van je Xbox Series X of S zit en druk ook de connector bij de aansluiting van je headset extra aan. Heb je een opvouwbare microfoon? Vergeet deze niet uit te klappen. Let er ook op dat je headset niet op 'mute' staat. Je herkent de 'mute' functie aan het icoontje met een schuine streep erdoor.

Stap 2: schakel de microfoon in

Schakel de microfoon in via 'Audio'

Houd de Xbox knop ingedrukt en ga naar 'Audio'. Schakel 'Headset mic' in. Vanaf nu communiceer je via de microfoon. Je schakelt deze functie op dezelfde manier uit. Dit doe je zelfs wanneer je in een spel zit. Zo stap je na een aantal teamsessies eenvoudig over op singleplayer mode waarbij je geen gebruik meer maakt van de microfoon.

Stap 3: bepaal het zendvolume

Verhoog je zendvolume met 'Mic monitor'

In het 'Audio' scherm verander je het zendvolume met 'Mic monitor'. Wanneer je dit verhoogt, horen teamgenoten jouw stem luider. Probeer hierin de juiste balans te vinden. Je wil ook niet te schel klinken namelijk. Vraag altijd om feedback van je teamgenoten, zodat je zeker weet dat jouw stem goed overkomt.

Stap 4: kies de juiste balans

Verhoog je zendvolume met 'Mic monitor'

Wanneer je een shooter speelt, is het van belang dat je jouw teamgenoten goed verstaat en daarbij ook omgevingsgeluiden oppikt. Denk bijvoorbeeld aan de voetstappen van je tegenstanders. Je bepaalt de verhouding tussen het chatkanaal en in-game geluiden met de 'Headset chat mixer'. Zo zorg je ervoor dat je geen enkel belangrijk moment mist.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen