The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe update jij jouw Apple Watch?

Apple brengt regelmatig nieuwe software updates uit voor het besturingssysteem van Apple Watch, watchOS. Met die updates geeft Apple nieuwe functies voor op Apple Watch of verbetert Apple al bestaande functies. In dit artikel leggen we je uit hoe jij jouw Apple Watch updatet naar de nieuwste watchOS versie.

Compatibiliteit

Apple Watch updaten iOS watchOS

Om jouw Apple Watch te updaten, moet je Apple Watch wel compatibel zijn met de nieuwste software. De laatste versie software voor Apple Watch heet watchOS 7. watchOS 7 installeer je op een Apple Watch Series 3 of nieuwer. Om die laatste software update te installeren, heb je een Apple iPhone 6s of nieuwer nodig met iOS 14 of nieuwer. Check dus eerst welke Apple Watch en Apple iPhone je hebt voordat je aan de slag gaat met jouw Apple Watch updaten.

Updaten via Apple iPhone

Als er een nieuwe update beschikbaar is voor je Apple Watch krijg je daar een melding van op je pols. Wil je handmatig jouw Apple Watch updaten, dan heb jij je iPhone nodig.

  1. Open de Apple Watch app op je iPhone en ga naar Mijn Watch.
  2. Navigeer naar Algemeen en vervolgens naar Software-update.
  3. Een nieuwe versie van Apple Watch software is beschikbaar, dus die update download je. Voer de toegangscode van je iPhone in om door te gaan en accepteer de voorwaarden.
  4. Nu begint jouw Apple Watch aan de update. Op Apple Watch zie je een voortgangsbalk. Even wachten en je Apple Watch is helemaal bijgewerkt.

Updaten op Apple Watch zelf

Apple Watch kan je ook updaten als je iPhone niet in de buurt is. Hiervoor moet Apple Watch wel verbonden zijn met wifi.

  1. Open de Instellingen app op je Apple Watch.
  2. Navigeer naar Algemeen en klik op Software-update.
  3. De nieuwste software update verschijnt in het scherm. Klik op Installeer en volg de rest van de instructies die op het scherm verschijnen.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen