The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe verlaag ik het energieverbruik van mijn Philips tv?

Wanneer je geld wil besparen op je energiekosten en wil bijdragen aan een beter milieu, is het handig om het energieverbruik van je televisie te verlagen. Sommige Philips tv's hebben hier een speciale optie voor. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze eco instellingen instelt.

Stap 1: ga naar het home scherm

Philips Home

Ga naar het home scherm van de tv. Dit doe je door op de Home knop van je afstandsbediening te drukken. Je herkent deze knop aan het icoon dat op een huis lijkt.

Stap 2: zoek het tandwieltje rechtsboven

Tandwieltje

In het home scherm zie je jouw gedownloade apps en recent gebruikte diensten. Rechtsboven in het scherm zie je 3 icoontjes staan, waarvan 1 een tandwieltje is. Ga naar het tandwieltje toe en druk erop. Zo ga je naar de instellingen toe.

Stap 3: ga naar Eco instellingen

ECO instellingen

Op het scherm zie je nu verschillende soorten instellingen. Wanneer je van boven 3 stappen naar beneden gaat, kom je Eco-instellingen tegen. Wanneer je deze selecteert, verschijnen er meerdere instellingen voor het energieverbruik. Welke instelling wat doet, lees je in de tabel hieronder.

Verlagen energieverbruik

Functie Uitleg
Energiezuinig Hier kies je uit 4 standen waarmee je het energieverbruik beperkt: uit, minimum, medium en maximum. Hoe zuiniger je de televisie instelt, hoe minder fel het beeldscherm is.
Scherm uit Wanneer je muziek luistert op de televisie, zet deze modus het scherm uit. Zo blijft de tv aanstaan maar verbruikt het nauwelijks energie.
Lichtsensor Wanneer je de lichtsensor inschakelt, meet een sensor de hoeveelheid licht in de kamer. Wanneer het donker is, verbruikt de tv minder energie dan in een lichte kamer.
Timer voor uitschakelen Na 240 minuten gebruik schakelt de televisie zichzelf standaard uit. Wanneer je dit niet wil, zet je de timer op 0. Dit is bijvoorbeeld handig als je de tv als computerscherm gebruikt.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.147 beoordelingen