The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Advies over home cinema sets

Een home cinema set is een alles-in-één apparaat dat geschikt is voor het kijken van films en tv. Maar waar moet je op letten om een goede keuze te maken? Wij helpen je graag om de beste home cinema set voor jou te vinden.

1. Hoeveel speakers wil je?

Hoeveel speakers wil je

Een 2.1 home cinema set heeft 2 voorspeakers en een losse subwoofer. Een 5.1 set heeft een extra centerspeaker voor spraak en 2 achterspeakers voor surround geluid. Een 2.1 systeem is beter uit het zicht te plaatsen, maar voor een echte bioscoopervaring kun je het beste een 5.1 systeem nemen.

2. Wat wil je afspelen?

Afspelen Blue-ray, DVD, CD en 3D films

De meeste home cinema sets hebben een ingebouwde Blu-ray-speler. Ten opzichte van een losse speler bespaar je ruimte. Bovendien is het gemakkelijker in gebruik, omdat je minder hoeft te schakelen tussen apparaten. Een Blu-ray-speler speelt alle type schijfjes af.

  • Speelt Blu-ray, DVD en CD
  • Ook geschikt voor 3D films

3. Wil je geen draden?

Draadloze achterspeakers

Om de hoeveelheid draden in huis te beperken kun je kiezen voor een draadloze home cinema set. Je bent dan het meest geholpen met draadloze achterspeakers, zodat je geen speakerkabels in het zicht hebt. Een draadloze subwoofer geeft je meer plaatsingsvrijheid.

4. Wil je muziek streamen?

Muziek streamen

Smartphones en tablets hebben Bluetooth. Daarmee stream je draadloos muziek naar je home cinema. Het bereik is circa 10 meter. Met een iPhone of iPad kun je ook AirPlay gebruiken. Dat maakt gebruik van je WiFi netwerk, waardoor het bereik groter is. Met DLNA kun je muziek van een netwerkschijf, pc of laptop streamen.

5. Wil je on-demand video kijken?

On-demand video kijken

Smart TV zit niet alleen in TV's, maar ook in sommige Blu-ray-spelers. Via apps kijk je on-demand programma's, films en series. Je home cinema set moet verbonden zijn met het internet. Dit kan met een kabel of via wifi.

Uitzending Gemist kijken

  • On-demand films huren
  • Onbeperkt films en series met Netflix

6. Wil je maar één afstandsbediening?

Afstandsbediening

Je kunt je home cinema set en TV bedienen met dezelfde afstandsbediening als beide apparaten van hetzelfde merk zijn en de functies HDMI-CEC en ARC worden ondersteund. Ieder merk heeft voor HDMI-CEC zijn eigen benaming: AnyNet (Samsung), EasyLink (Philips), SimpLink (LG), VieraLink (Panasonic), BraviaLink (Sony) en AquosLink (Sharp). Als HDMI-CEC geen optie is biedt een universele afstandsbediening hetzelfde gemak.

7. Heb je de juiste HDMI-kabels?

HDMI kabels

Zorg ervoor dat je je nieuwe home cinema set met de nieuwste High Speed HDMI-kabel aansluit op je TV. Dan ben je ervan verzekerd dat alle functies goed werken.

  • Geschikt voor geluid van TV (ARC)
  • Geschikt voor 3D beeld
  • Geschikt voor 4K Ultra-HD beeld

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 40.954 beoordelingen