The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Hoe stel je een kinderslot in op je router?

Met een kinderslot op je router voorkom je dat kinderen na bedtijd nog met hun telefoon online gaan. Of zorg je ervoor dat de volledige focus op het huiswerk komt te liggen omdat je internet uitschakelt op de laptop. In dit artikel leg ik je uit welke mogelijkheden er zijn.

Blokkeer internet na een bepaalde tijd

Internet blokkeren na een bepaalde tijd

De meeste moderne routers hebben een functie waarmee je internet na een bepaald tijdstip uitschakelt. Zo zorg je ervoor dat de telefoon of tablet van je kind geen verbinding maakt met wifi. Stel bijvoorbeeld in dat de wifi voor de apparaten van je dochter of zoon uit wordt geschakeld na bedtijd. Deze oplossing is waterdicht: doordat de router al het internetverkeer stopt naar een bepaald apparaat, omzeil je de beperking niet. Let wel op dat je niet ook per ongeluk de wifi van je eigen telefoon uitschakelt.

Blokkeer internet tijdens een bepaalde periode

Internet een bepaalde periode blokkeren

Wil je dat je kind tijdens het avondeten niet met zijn of haar mobieltje gaat prutsen? Of vind je het een prettig gevoel als je zoon of dochter tijdens het maken van huiswerk niet afgeleid kan worden door internet? Dan schakel je het draadloos internet ook tijdens een bepaalde periode uit voor de apparaten van je kind. Dit gaat vaak op dezelfde manier als het blokkeren na een bepaalde tijd. Houd er wel rekening mee dat je het internet ook weer aan laat gaan op de gewenste tijd.

Voorkom dat je kinderen instellingen aanpassen

Voorkom dat je kinderen instellingen veranderen

Heb je een iets bijdehantere zoon of dochter, die wellicht ook wel in kan loggen op de router? Zorg dan dat je een goed en sterk wachtwoord instelt op je router. Het standaardwachtwoord is eenvoudig te raden of achterhalen door de sticker op de onderkant van je router. Met een goed wachtwoord voorkom je dat je kind de instellingen zelf aanpast. Bij een slimme router is dit ingebouwd omdat je dan altijd met een eigen wachtwoord inlogt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.890 beoordelingen