The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer je een TP-Link Deco wifi systeem?

Met een TP-Link Deco wifi mesh systeem zet je een wifi netwerk op met dekking op meerdere verdiepingen. In dit artikel leg ik je uit hoe je de systemen uit de Deco serie van TP-Link aansluit en installeert.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?
  • De modem van je provider
  • Een netwerkkabel
  • De TP-Link Deco set
  • Een smartphone of tablet met iOS of Android
  • De TP-Link Deco app

Stap 1: Installeer de app op je telefoon

Installeer de app op je telefoon

Je beheert je TP-Link Deco systeem met de Deco app op je smartphone of tablet. Installeer deze alvast, zodat je de Deco in de volgende stap eenvoudig instelt. Om de app te gebruiken, moet je een TP-Link account hebben. Log in met een bestaand account, of maak een nieuw account aan.

Stap 2: Sluit het basisstation aan

Sluit het basisstation aan

Lokaliseer de modem van je internetprovider. Je vindt deze op de plek waar je telefoon- of kabelaansluiting je huis binnenkomt. Vaak is dat de meterkast. Zorg dat je het Deco basisstation bij de hand hebt. Verbind nu een netwerkkabel tussen de gele aansluiting op je modem en de linkeraansluiting op je TP-Link Deco hoofdstation. Steek de stekker van je eerste Deco station in het stopcontact. Het lampje op de Deco brandt geel, wacht tot deze blauw wordt.

Stap 3: Stel het basisstation in met de app

Stel het basisstation in met de app

Druk in de Deco app op 'Next' en kies de locatie waar het eerste station van jouw Deco netwerk staat. Je drukt hierna opnieuw op 'Next' en geeft in het volgende scherm een naam en wachtwoord voor je wifi netwerk op. Schrijf deze gegevens op, zodat je ze niet vergeet. Druk nogmaals op 'Next' en het basisstation van je TP-Link Deco Multiroom systeem is geïnstalleerd. Het lampje brandt groen.

Stap 4: Voeg een station toe aan je Deco systeem

Voeg een station toe aan je Deco systeem

Plaats het tweede Deco station op een plaats naar keuze en steek de stekker in het stopcontact. Zodra het lampje blauw brandt, druk je in de app op 'Add another Deco'. Geef aan waar je dit station hebt geplaatst en druk op 'Next'. Het lampje gaat groen branden als de satelliet verbinding heeft met het hoofdstation. Krijgt de Deco satelliet geen draadloze verbinding? Probeer deze dan dichter bij het hoofdstation te zetten. Voor ieder extra station doorloop je deze stappen opnieuw.

Stap 5: Maak verbinding met je nieuwe wifi netwerk

Maak verbinding met je nieuwe wifi netwerk

Nu je wifi mesh systeem is geïnstalleerd, kun je verbinding maken met het nieuwe netwerk. Stel je laptop, telefoon en andere apparaten in op het nieuwe netwerk, dat je zojuist hebt aangemaakt. Gebruik hiervoor het wachtwoord dat je in stap 3 zelf hebt ingesteld. In de handleiding van je apparaat lees je hoe je verbinding maakt met een wifi netwerk.

Stap 6: Overige opties in de Deco app

Overige opties in de Deco app

In de Deco app van TP-Link zie je in het hoofdscherm eenvoudig welke Deco stations online zijn. Ook zie je de snelheid van jouw internetverbinding. Druk op de 3 streepjes en je stelt meer opties in. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle apparaten in je netwerk worden beschermd tegen virussen en hackers, met Antivirus. Onder wifi stel je dan weer een gastennetwerk in, waarmee je vrienden eenvoudig toegang geeft tot je draadloze netwerk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen