The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Hoe kies je de beste koelbox voor jou?

Welke koelbox je nodig hebt, is zeer afhankelijk van de activiteit waarvoor je de koelbox gebruikt. Daarnaast houd je rekening met de beschikbare stroomtoevoer en de hoeveelheid spullen die in de koelbox moet passen. In dit artikel leg ik je uit welke koelbox het beste bij je activiteit past.

Kamperen op een vaste standplaats

Koelbox op de camping

Op de camping wil je een koelbox met een ruim temperatuurbereik, die onafhankelijk van de omgevingstemperatuur koelt of zelfs vriest. Er moeten voldoende boodschappen in passen en je zet water- of frisdrankflessen bij voorkeur rechtop in de koelbox. Een compressor koelbox stel je zelf op de gewenste temperatuur in. Bovendien koelt hij tot ruim onder het vriespunt, ook als het buiten erg warm is. Wanneer je daarnaast graag op weg naar je bestemming eten en drinken koel houdt, kies je voor een compressor koelbox inclusief laadkabel voor in de auto.

Wat kies ik:

  • Compressor koelbox met ruim temperatuurbereik
  • Inhoud van meer dan 30 liter, waar waterflessen van 1,5 liter rechtop in passen
  • 12 volt autolader voor gebruik onderweg

Onderweg

Koelbox in de auto

Voor een lange reis met de auto wil je graag eten en blikjes drinken voor onderweg koel houden. Daar heb je niet zo’n grote koelbox voor nodig, maar wel een model met een autolader. Voor reguliere auto’s kies je een thermo-elektrische koelbox met 12 volt aansluiting, in een truck gebruik je een 24 volt stekker. Een goede koelbox voor onderweg heeft bekerhouders op het deksel. Daarnaast zijn er koelboxen met een warmhoudfunctie, om je warme eten of de koffie onderweg op temperatuur te houden.

Wat kies ik:

  • Thermo-elektrische koelbox met 12 volt autolader of 24 volt trucklader
  • Inhoud van minder dan 30 liter, ruimte voor blikjes of waterflesjes
  • Bekerhouders (en warmhoudfunctie)

Een dagje weg

Picknick passieve koelbox

Voor een dagje naar het strand, de picknick, tijdens een boottocht of bij een feestje in het park wil je eten of drinken gekoeld bewaren. Zonder stroomtoevoer is een passieve koelbox dan de enige optie. Je vult deze koelbox bij met koelelementen of met ijs, zodat de drankjes langer koel blijven. Afhankelijk van je activiteit bepaal je de inhoud die je nodig hebt. Voor een groot feest waar veel mensen komen gebruik je logischerwijs een grotere koelbox dan bij een picknick met het gezin. Houd wel rekening met het ijs of de koelelementen die je ook in de koelbox stopt.

Wat kies ik:

  • Passieve koelbox met voldoende isolatie
  • Koelelementen om langer te koelen
  • Bepaal inhoud inclusief koelelementen


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.582 beoordelingen