The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Hoe maak je jouw kookplaat schoon?

Je elektrische kookplaat houd je graag zo schoon mogelijk. Zorg er daarom altijd voor dat je aangekoekte resten zo snel mogelijk verwijdert. Maak daarna de kookplaat schoon met een sopje en loop alles na met een vochtige doek. Als laatste droog je de kookplaat. Hieronder leggen wij je uit hoe je je kookplaat precies schoonmaakt.

Kookplaat schoonmaken in 4 stappen

Kookplaat schoonmaken

Volg de volgende stappen om je kookplaat schoon te maken.

  • Stap 1. Verwijder aangekoekte resten
  • Stap 2. Gebruik een sopje
  • Stap 3. Loop na met een vochtige doek
  • Stap 4. Droog de kookplaat af

Stap 1: verwijder aangekoekte resten

Verwijder aangekoekte resten

Een inductie of keramische kookplaat heeft een gladde oppervlakte. Hierdoor is vuil gemakkelijk te verwijderen. Bij een keramische kookplaat gebruik je een kookplaatschraper om aangekoekt en ingebrand vuil los te schrapen. Gebruik voor een inductie kookplaat geen kookplaatschraper, want dan maak je krassen op het glas. Gebruik voor aangekoekte resten een mild sopje van afwasmiddel zonder citroen. Het bijtende zuur uit citroën heeft de kans de kookplaat te beschadigen.

Stap 2: gebruik een sopje

Gebruik een sopje

Neem de hele kookplaat af met een zachte doek. Gebruik hiervoor een sopje van water met een klein beetje afwasmiddel. Gebruik geen schuurspons of schurend schoonmaakmiddel om beschadigingen te voorkomen. Maak ook niet alleen de glazen plaat schoon, maar ook de rand van de kookplaat. Hier blijft wel eens vuil achter hangen.

Stap 3: loop na met een vochtige doek

Vochtige doek

Zit er geen vuil meer op de kookplaat? Neem alles dan nog een keer af met een vochtige doek met alleen water. Zo verwijder je alle achtergebleven zeepresten en blijven er geen strepen achter op de kookplaat. Neem ook hier weer alle randen en kieren goed mee.

Stap 4: droog de kookplaat af

Droog de kookplaat af

Wanneer de kookplaat helemaal schoon is, maak je hem droog. Gebruik hiervoor een schone doek of keukenpapier. Ook hiermee voorkom je strepen op de droge kookplaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.023 beoordelingen