The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over kookplaten

Kookplaten zijn er in alle soorten en maten, maar welke past er nou het beste bij jou? Op deze pagina vind je alle informatie over de diverse soorten kookplaten, de verschillende manieren van koken en ons advies na aankoop.

Inbouw kookplaten

inbouw kookplaten

Een inbouw kookplaat plaats je in het keukenblad. Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je aanrechtblad. De kookplaat moet natuurlijk wel passen.

Vrijstaande kookplaten

Vrijstaande kookplaten

Een vrijstaande kookplaat plaats je boven op je keukenblad. Maar ook op bijvoorbeeld je koelkast of vaatwasser. Er moet natuurlijk wel een gas- of elektriciteitsvoorziening aanwezig zijn.

Inductie kookplaten

Een inductie kookplaat verwarmt je pan met een magnetisch veld. Deze vorm van elektrisch koken is niet alleen snel, maar ook energiezuinig en veilig.

Keramische kookplaten

Een keramische kookplaat herken je aan de elektrische verwarmingselementen. Deze elementen krijgen een kenmerkende rode gloed zodra ze heet genoeg zijn.

Gaskookplaten

Een gaskookplaat werkt op gas. Met deze traditionele vorm van koken heb je door de instelbare vlam volledige controle over de verhitting van je gerecht.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen