The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over inbouw kookplaten

Je bent op zoek naar een inbouw kookplaat, maar je weet niet waar je op moet letten? Dan helpen wij je graag met het maken van de juiste keuze. Zo is het belangrijk dat je een kookplaat uitzoekt die in de nis van je keukenblad past. Een andere keuze is de manier van koken: gas, keramisch of inductie.

Nismaten bepalen

Nis in een keukenblad

Wanneer je op zoek bent naar een inbouw kookplaat, is het belangrijk dat je de nismaten van je keuken opmeet. Haal hiervoor je oude kookplaat uit de nis. De belangrijkste afmeting is de breedte van de nis in je keukenblad. Meet hierna de diepte van de uitsparing. Deze zal ongeveer 49 centimeter zijn, maar kleine verschillen zijn mogelijk. Kijk vervolgens naar de hoeveelheid ruimte die je in de hoogte beschikbaar hebt. Controleer je afmetingen met de inbouwtekening op de productpagina.

Inductie

Inductie kookplaat met pannen

Een inductie kookplaat verwarmt de pan door middel van een magnetisch veld. Het voordeel hiervan is dat de bodem van de pan zelf opwarmt en de kookplaat zelf niet heet wordt. Een inductie kookplaat werkt dus alleen maar als er daadwerkelijk een pan op staat.

Keramisch

keramische kookplaat

Een keramische kookplaat is voorzien van elektrische verwarmingselementen die zich onder een glasplaat bevinden. Keramische kookplaten zijn kindvriendelijker door het ontbreken van open vuur, maar de kookzones blijven wel langer heet dan bij inductie en gas.

Gas

gaskookplaat

Koken op gas zorgt voor een directe overbrenging van de warmte en is eenvoudig te regelen. Sommige gaskookplaten die voorzien zijn van een wokbrander. Dit is een extra krachtige brander die zeer geschikt is om op hogere temperatuur te roerbakken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen