The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Overstappen van koken op gas naar 3-fasen elektrisch koken

Jij wil overstappen van koken op een gaskookplaat naar koken op een zeer krachtige 3-fasen kookplaat. Hoe je dit doet, hangt af van hoeveel fasen je netbeheerder aan jouw woning levert. Afhankelijk van of dit 1 of 3 fasen zijn, volg je één van de onderstaande stappenplannen.

Kijk hoeveel fasen stroom je woning binnenkomen

Op de energiemeter staat altijd hoeveel fasen stroom er jouw woning binnenkomen. Dit kunnen 1 fase of 3 fasen zijn. Kijk naar de elektriciteitsmeter in je meterkast. Hoeveel fasen stroom levert jouw woning?

  • 1 fase: er staat 220/230V op je elektriciteitsmeter.
  • 3 fasen: er staat 3x220/230V of 380/400V op je elektriciteitsmeter.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je netbeheerder en vraag hoeveel fasen stroom ze aan jouw woning leveren.

Stappenplan 1 fase

Vrouw die belt

Om je woning met 1-fase aansluiting geschikt te maken voor een zeer krachtige 3-fasen kookplaat, neem je contact op met je netbeheerder. Zij kunnen je vertellen of het mogelijk is om in plaats van 1 fase, 3 fasen stroom te leveren en wat de kosten hiervan zijn. Bel zodra je 3 fasen ontvangt een elektricien. Hij kan een krachtgroep aanleggen in je meterkast en de bedrading doortrekken naar je keuken. Hierna is je woning geschikt voor een 3-fasen kookplaat.

Stappenplan 3 fasen

Meterkast

Staat er bij jou 3x220/230V of 380/400V op je elektriciteitsmeter? Dan levert jouw netbeheerder genoeg stroom voor een 3-fasen kookplaat. Nu is het een kwestie van contact opnemen met een elektricien om je meterkast en keuken geschikt te maken. Hij plaatst tegen betaling een krachtgroep in je meterkast en trekt de benodigde bedrading door naar je keuken. Zodra dit alles is gebeurd, is je woning geschikt voor een krachtige kookplaat die werkt met 3-fasen stroom.

Lieze
Artikel van:
Lieze Kookplaatspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.120 beoordelingen