The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Alles over nismaten

Als je een inbouw apparaat koopt, is het belangrijk dat je weet wat de nismaten van je keuken zijn. Deze inbouwmaten zijn de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte. Zo kies je een apparaat dat gegarandeerd in je keuken past. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over nismaten van inbouw vaatwassers, koelkasten, kookplaten, afzuigkappen, ovens en magnetrons.

Inbouwapparaten

Inbouwapparaten

Een inbouwapparaat is netjes weggewerkt in je keuken en gemakkelijker schoon te houden. Wanneer je nieuwe inbouw apparaten koopt, meet je de nismaten nauwkeurig op. Zo voorkom je dat het nieuwe inbouw apparaat niet past of dat een frontpaneel niet precies aansluit. Hoe je deze inbouwmaten opmeet, lees je in de artikelen op deze pagina.

Inbouw vaatwassers

Inbouw vaatwassers

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe inbouwvaatwasser in je keukenblok past meet je de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte op. Ook het formaat van het frontpaneel is belangrijk. Een vaatwasser kan volledig geïntegreerd of half geïntegreerd zijn. Hierbij verschilt het of het frontpaneel wel of niet over de hele buitenkant van de vaatwasser zit. Lees in dit artikel hoe je de inbouwmaten juist opmeet, zodat je nieuwe vaatwasser goed past.

Inbouw koelkasten

Inbouw koelkasten

Koop je een inbouw koelkast, dan is het belangrijk dat hij in je keuken past. Als het frontpaneel niet precies aansluit op je koelkastdeur krijg je de deur namelijk niet open. Er zijn 3 soorten koelkasten, koel-vriescombinaties, 1-deurskoelkasten en onderbouw koelkasten. Vooral bij koel-vriescombinaties moet je goed opletten dat hij in de nis past omdat hij 2 deuren heeft. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Inbouw kookplaten

Inbouw kookplaten

Om een inbouw kookplaat in te bouwen, meet je de nisbreedte, -diepte en de dikte van je keukenblad. De kookplaat zelf is altijd iets breder en dieper dan de nis omdat het apparaat op het keukenblad rust. De dikte van het keukenblad is van belang omdat een kookplaat door een te dun keukenblad kan zakken. In dit artikel lees je hoe je de inbouwmaten van een kookplaat opmeet.

Inbouw ovens en magnetrons

Inbouw ovens en magnetrons

Ook bij een inbouw oven of magnetron zijn de nismaten van belang. Heb je al een inbouw oven of magnetron, haal hem dan uit de nis zodat je de nis preciezer opmeet. Is dit niet mogelijk? Meet dan het apparaat of de kast op. Ovens en magnetrons hebben vaak standaard maten. Heb je een oven of magnetron met standaard hoogtematen? Dan past deze vaak zonder moeite in je keuken. Lees hier meer over in dit artikel.

Inbouw afzuigkap

Inbouw afzuigkap

Een inbouw afzuigkap en het motorblok plaats je in het bovenste keukenkastje. Koop je een inbouw afzuigkap, let dan op de plaatsing, je huidige afvoersysteem en de afmetingen. Als je een inbouw afzuigkap inbouwt in een keukenkastje, zijn de breedte en de diepte van de nis van belang. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het plaatsen van een inbouw afzuigkap.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.112 beoordelingen