The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Hoe meet ik de nismaten van mijn oven of magnetron op?

Als je een inbouw oven of magnetron koopt, is het belangrijk dat je weet wat je nismaten zijn. Zo kies je een apparaat dat echt in je keuken past. Probeer je huidige oven of magnetron uit de nis te halen bij het opmeten, zodat je preciezer meet. Wanneer dit echt niet mogelijk is, meet je het apparaat zelf of je kast op.

Stap 1: Nishoogte

nishoogte opmeten

Je meet de nishoogte door met een rolmaat van de onderkant tot de bovenkant van de nis te meten. Nu weet je precies hoe hoog jouw apparaat mag zijn. Is je nis niet leeg? Meet dan het kastje ernaast of het apparaat zelf op. Ovens hebben een standaard hoogte van 45 of 60. Bij magnetrons is dit 38 of 45.

Kleine ovens en magnetrons

Ovens

De kleinste standaard nishoogte voor een oven is 45 centimeter. De meeste combi ovens zijn alleen beschikbaar in dit formaat.

Magnetrons

De kleinste standaard nismaat voor een magnetron is 38 centimeter. De meeste magnetrons van dit formaat hebben geen ovenfuntie.

Grote ovens en magnetrons

Ovens

De grootste standaard nishoogte voor een oven is 60 centimeter. Een oven van dit formaat is ruimer, maar heeft meestal geen magnetronfunctie.

Magnetrons

De grootste standaard maat voor een magnetron is 45 centimeter. In dit formaat komen de meeste combimagnetrons voor.

Stap 2: Nisbreedte

nisbreedte opmeten

Meet vanaf de linkerkant tot de rechterkant van de nis. Je weet nu hoe breed jouw oven of magnetron mag zijn. De standaard nisbreedte valt tussen de 55 en 60 centimeter. Staat je huidige apparaat nog in de nis? Meet dan het kastje zelf of de oven op.

Stap 3: Nisdiepte

nisdiepte meten

Zet de rolmaat op het achterste punt in je nis en trek hem naar het begin van je nis toe. Dit is de diepte van jouw nis. Staat je oven in de nis? Probeer het kastje zelf op te meten. De standaard nisdiepte is ongeveer 55 centimeter.

IKEA keukens

Heb je een IKEA keuken? Dan heb je zeer waarschijnlijk te maken met andere maten dan de gemiddelde keuken. Heb je een oven of magnetron met standaard hoogtematen? Dan past deze in de meeste gevallen gewoon in je keuken.

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

Kies je een oven of magnetron?

Oven

Een inbouw oven heeft een standaard nishoogte van 45 of 60 centimeter. Je kiest voor een oven als je graag taarten, brood of koekjes bakt.

Magnetron

Een magnetron heeft een standaard nishoogte van 38 of 45 centimeter. Je gebruikt een magnetron voor het opwarmen of ontdooien van etenswaren.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.428 beoordelingen