The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Welke kookplaat past in mijn IKEA keuken?

Bij het aanschaffen van een kookplaat voor in je IKEA keuken let je op het type keukenblad en de afmetingen daarvan. In dit artikel lees je welke soorten keukenbladen de IKEA verkoopt en waar je op moet letten bij het kopen van een kookplaat.

Bestaande IKEA keuken

Heb je al een IKEA keuken met een kookplaat? Kijk naar de afmetingen van je nis en huidige kookplaat en bestel een kookplaat die exact aan deze afmetingen voldoet. Weet je niet zeker hoe je de nismaten opmeet? Wij helpen je graag verder.

Nieuwe IKEA keuken

Bij het kopen van een IKEA keuken heb je de keuze uit maatwerkbladen, die de IKEA voor jou op maat zaagt, of werkbladen. Deze dien je zelf te zagen. Kies je voor een werkblad, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Kies uit ons assortiment een kookplaat die in een keukenblad van 2,8 of 3,8 centimeter dikte past. Controleer dit op de inbouwtekening.
  2. Zorg dat je nieuwe IKEA keuken een keukenblad heeft waarbij de diepte van het keukenblad tot de muur 63,5 centimeter is. IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen