The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Alles over inductie kookplaten

Koken op een inductie kookplaat wordt steeds populairder. Voor je overgaat op een inductie kookplaat heb je waarschijnlijk vragen over de aansluiting op 2 fasen of 3 fasen, het inbouwen van een inductie kookplaat of het verschil met keramisch koken. Op deze pagina vind je antwoord op deze vragen.

Koken op inductie

Koken op inductie

Koken op inductie is energiezuinig, veilig en snel. Om deze reden wordt het steeds populairder. Bij koken op inductie verwarmt niet de kookplaat, maar de pan. Zet je de kookplaat aan zonder dat er een pan op staat, dan gebeurt er niets. Er ontstaat pas warmte als je een magnetische pan op de kookplaat plaatst.

Inbouwen

Inbouwen inductie kookplaat

Een ingebouwde inductie kookplaat staat netjes en strak in jouw keuken. Om het inbouwen goed te laten verlopen, is het belangrijk dat je de dikte van je keukenblad en de nismaten van je aanrecht weet. Dit meet je zelf op met een rolmaat. Een kookplaat is altijd breder en dieper dan de nis zelf, omdat het apparaat op het keukenblad rust.

Aansluitingen

Aansluitingen

Een inductie kookplaat heeft een juiste aansluiting nodig. Check hiervoor het stopcontact in je keuken en of je een 2 fasen of 3 fasen aansluiting hebt. Is de aansluiting ongeschikt, dan werkt de kookplaat niet goed of slaan de stoppen door. Omdat het werken met elektronica risico’s met zich meebrengt, raden wij aan dit door een elektricien te laten doen.

Overstappen van gas naar inductie

Overstappen van gas naar inductie

Iedereen kan overstappen van koken op gas naar koken op inductie. Hiervoor controleer je jouw aansluiting en bedenk je hoe krachtig je wilt koken. Voor veel huishoudens is een 2 fasen kookplaat voldoende. Wil je een zeer krachtige kookplaat? Lees dan hoe je overstapt van koken op gas naar 3 fasen elektrisch koken.

Vergelijken

Vergelijken kookplaten

Een inductie kookplaat en een keramische kookplaat zijn allebei elektrisch. Ze verschillen wel van elkaar. Zo is een inductie kookplaat sneller warm, zuiniger en veiliger in gebruik. Een keramische kookplaat warmt trager op dan een inductie kookplaat en blijft na gebruik langer warm. Voor een keramische kookplaat heb je geen magnetische pannen nodig.

Milieu

Inductie kookplaten

Inductie kookplaten gebruiken elektriciteit om je pannen te verwarmen. Wil je een bijdrage leveren aan het milieu? Kook dan elektrisch. Op dit moment is het voor je portemonnee nog voordeliger om op gas te koken, maar dit gaat in de toekomst veranderen. Meer informatie over het verbruik van een kookplaat en de invloed op het milieu vind je in de volgende artikelen.

Tips na aankoop

Tips over inductie kookplaten

Die glimmende inductie kookplaat in jouw keuken houd je vast graag netjes. Het schoonmaken van je kookplaat is gemakkelijk vanwege het gladde oppervlak. Wees wel voorzichtig. Krassen gaan namelijk niet meer weg.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.385 beoordelingen