The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Welke lens heb je nodig voor je Panasonic systeemcamera?

Je hebt een Panasonic systeemcamera en bent op zoek naar een nieuwe lens. Maar welke lenzen passen op jouw camera? Panasonic heeft een groot assortiment. Daarnaast hebben de lenzen van Olympus dezelfde vatting, waardoor ze geschikt zijn voor je Panasonic camera. We leggen je hier uit welke lenzen op jouw Panasonic systeemcamera passen.

Panasonic systeemcamera's met Micro Four Thirds sensor

MFT vatting

De systeemcamera's van Panasonic hebben een Micro Four Thirds vatting en sensor. Daar plaats je lenzen op die ook een MFT vatting hebben. De sensor is kleiner dan een full frame en APS-C sensor en daarom een cropfactor van 2. Dit verdubbelt brandpuntsafstand van je lens. Zo zoom je verder in met je lens, wat handig is om op grote afstand vast te leggen. Olympus heeft, net als Panasonic, lenzen met een MFT vatting. Daarom zijn deze Olympus lenzen ook geschikt voor je Panasonic systeemcamera.

Panasonic S systeemcamera's met full frame sensor

Panasonic S vatting Full frame sensor

Voor full frame systeemcamera's is Panasonic een samenwerking aangegaan met Leica. Zij hebben een L vatting geproduceerd die je vind op Panasonic S camera's. Op deze full frame systeemcamera's passen Panasonic S lenzen, maar ook Leica en Sigma lenzen zijn hiervoor geschikt. Deze lenzen zijn niet uitwisselbaar met MFT camera's van Olympus en Panasonic.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen