The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Manon

Welke lens heb je nodig voor je Sony systeemcamera?

Sony heeft een uitgebreid lenzen assortiment voor systeemcamera's. Maar welke lenzen zijn geschikt voor jouw Sony systeemcamera? We leggen je het verschil uit tussen lenzen voor full frame systeemcamera's en APS-C systeemcamera's van Sony. Lees hier welke lens op jouw camera past.

Lenzen voor full frame systeemcamera's van Sony

full frame sensor

De lensvatting voor Sony systeemcamera's is een E-mount. Deze E-vatting past op zowel full frame als APS-C systeemcamera's van Sony. Toch is er onderscheid tussen de lenzen voor full frame en APS-C systeemcamera's. Dit verschil zit vooral in de kwaliteit en prijs van de lens. Lenzen die geschikt zijn voor full frames systeemcamera's, hebben een veel hogere beeldkwaliteit door de speciale glaselementen en zijn duurder. In de naam van lenzen die geoptimaliseerd zijn voor full frame systeemcamera's van Sony staat de afkorting FE.

Lenzen voor APS-C systeemcamera's van Sony

APS-C sensor

Lenzen zonder FE afkorting in de naam zijn geschikt voor APS-C systeemcamera's van Sony. Denk bijvoorbeeld aan SEL, NEX of E. Let goed op, lenzen met SEL FE in de naam zijn dus ook geschikt voor full frame camera's. Als je voor je APS-C camera een lens koopt die ook geschikt is voor full frame, haal je niet alle beeldkwaliteit uit je lens. Mocht je na een tijd een nieuwe systeemcamera met full frame sensor kopen, blijf je de lens wel gebruiken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen