The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Hoe stream ik muziek naar een AirPlay speaker?

Met een wifi speaker die AirPlay ondersteunt stream ik muziek draadloos van een Apple toestel zoals iPhone, iPad of iPod Touch. Op deze pagina leg ik uit hoe dit in zijn werk gaat.

Let op: muziek afspelen vanuit een streamingdienst

Sommige diensten, zoals Spotify of Apple Music bieden AirPlay ondersteuning. Dit betekent dat ik alleen op het AirPlay icoon in de app hoef te drukken om een verbinding te maken. Hierdoor is het niet nodig om stap 2 tot en met stap 4 te volgen. Als ik dit wel doe, stuur ik elk geluid van een mobiel apparaat naar de speaker. Dat is handig als een dienst niet door AirPlay ondersteund wordt. Het nadeel is dat andere geluiden, zoals meldingen ook doorgestuurd worden.

Stap 1: een verbinding met wifi maken

Wifi verbinding maken

Om AirPlay te gebruiken, moet ik zowel de speaker als de afspeelbron met hetzelfde wifi netwerk verbinden. In het instellingen menu van mijn Apple toestel selecteer ik de wifi optie. Ik activeer wifi en kies het netwerk dat ik wil gebruiken. De manier waarop een AirPlay speaker een draadloze verbinding maakt, verschilt per merk. Dit wordt uitgelegd in de handleiding die samen met de speaker geleverd wordt.

Stap 2: het Control Center openen

Control Center openen

Op het scherm van mijn toestel swipe ik van beneden naar boven. Op deze manier open ik het Control Center.

Stap 3: een verbinding met de speaker maken

Verbinding maken

In het Control Center druk ik op het AirPlay icoon. Hiermee open ik een lijst met beschikbare AirPlay apparaten. Vervolgens kies ik de speaker waar ik muziek naar wil streamen.

Stap 4: de muziek bedienen

Muziek bedienen

Door terug te gaan naar het Control Center krijg ik de controle over de muziek. Via dit scherm schakel ik tussen nummers, pauzeer ik de muziek of verander ik het volume.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.055 beoordelingen