The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas Teunissen

Alles over de Nintendo Switch 2

De Nintendo Switch console is nu een tijdje uit, maar uit geruchten blijkt dat Nintendo al plannen heeft voor een upgrade, refresh of zelfs een heel nieuwe ontwerp. Op deze pagina lees je wat ik van de nieuwe Switch console verwacht, welke geruchten er rond gaan en welke nieuwtjes er onthuld worden.

Het succes van de Switch

Met de komst van de Nintendo Switch in 2017 heeft Nintendo eindelijk het succes waar ze eigenlijk al sinds het ontwerp van de WiiU op mikken. Met een solide lineup aan games als Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Super Smash Bros Ultimate is het niet gek dat er al meer Switch consoles dan Wii consoles zijn verkocht. Maar wat is Nintendo van plan? Want de geruchten galmen het internet rond, sprekend van een mogelijke Nintendo Switch 2.

Gerucht#3: Compacte Switch

Nintendo Switch in de Metro

Na eerdere berichten over het uitblijven van een opvolger van de Switch gonst het nu toch weer van de geruchten. Misschien geen Switch 2, maar wél een compactere en iets goedkopere Switch die gericht is op gebruikers die alleen onderweg willen spelen. De redactie hoopt dat er ook met een passende hardware refresh volgt, zoals een mooier scherm of een nog betere accuduur!

Gerucht #2: nog even wachten

Er zijn wat donkere wolken aan de horizon: Nintendo CEO Furukawa zegt in een interview dat Nintendo niet bezig is met een opvolger. Daarnaast volgt ook nog het nieuws dat Metroid Prime 4 helemaal opnieuw begint met haar development cycle. De Nintendo Switch 2 zal dus voorlopig het levenslicht nog niet zien. Maar, dit neemt niet weg dat er bijvoorbeeld nog een hardware refresh of een model naast de huidige Switch in de winkels kan komen te liggen.

Gerucht #1: interne verbeteringen

Een aantal hele slimme mensen heeft in de nieuwe firmware van de Switch gegraven en daarbij interessante feitjes opgeduikeld. Zo kwamen ze al verwijzingen tegen naar een apparaat met meer geheugen en processorkracht. Het lijkt er dus op dat we misschien wel een tussengeneratie mogen verwachten, zoals we ook zien met de PS4 Pro en Xbox One X. Hogere resoluties met vergelijkbare accuduur en verbeterde paneeltechnieken zijn wat de redactie betreft in ieder geval zeker welkom!

Wat willen we van de Nintendo Switch 2?

Als console voor zowel thuis als onderweg is de Switch revolutionair. Echter, er zijn wel wat verbeterpunten te noemen. Zo vind ik zelf de joy cons te klein voor mijn handen en valt er ook nog wel wat te halen op hardware gebied. Zo zou er bijvoorbeeld een betere paneeltechniek toegepast worden. Ook is meer RAM en rekenkracht altijd welkom. Een volledig nieuw ontwerp zal nog jaren op zich laten wachten, maar een tussentijdse refresh is waarschijnlijk wel aanstaande.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen