The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over de Nintendo Switch 2

De Nintendo Switch console is nu een tijdje uit, maar uit geruchten blijkt dat Nintendo al plannen heeft voor een upgrade, refresh of zelfs een heel nieuw ontwerp. Op deze pagina lees je wat ik van de nieuwe Switch console verwacht, welke geruchten er rond gaan en welke nieuwtjes er onthuld worden.

Het succes van de Switch

Nintendo Switch

Met de komst van de Nintendo Switch in 2017 heeft Nintendo eindelijk het succes waar ze eigenlijk al sinds het ontwerp van de WiiU op mikken. Met een solide lineup aan games als Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Super Smash Bros Ultimate is het niet gek dat er al meer Switch consoles dan Wii consoles zijn verkocht. Maar wat is Nintendo van plan? Want de geruchten galmen het internet rond, sprekend van een mogelijke Nintendo Switch 2.

Switch Lite

Nintendo Switch Lite handheld

Na eerdere berichten over het uitblijven van een opvolger van de Switch, is er nu wel een Switch Lite. Een handheld versie van de Switch die vooral voor gebruik onderweg is. Je leest alles over de Nintendo Switch Lite via de link hieronder.

Afwachten

Nintendo Switch spelen in metro

Er zijn wat donkere wolken aan de horizon: Nintendo CEO Furukawa zegt in een interview dat Nintendo niet bezig is met een opvolger. Daarnaast volgt ook nog het nieuws dat Metroid Prime 4 helemaal opnieuw begint met haar development cycle. De Nintendo Switch 2 zal dus voorlopig het levenslicht nog niet zien. Maar, dit neemt niet weg dat er bijvoorbeeld nog een hardware refresh of een model naast de huidige Switch in de winkels kan komen te liggen.

Interne verbeteringen

Switch hardware

Een aantal hele slimme mensen heeft in de nieuwe firmware van de Switch gegraven en daarbij interessante feitjes opgeduikeld. Zo kwamen ze al verwijzingen tegen naar een apparaat met meer geheugen en processorkracht. Het lijkt er dus op dat we misschien wel een tussengeneratie mogen verwachten, zoals we ook zien met de PS4 Pro en Xbox One X. Hogere resoluties met vergelijkbare accuduur en verbeterde paneeltechnieken zijn wat de redactie betreft in ieder geval zeker welkom!

Wat willen we van de Nintendo Switch 2?

Switch in trein spelen

Als console voor zowel thuis als onderweg is de Switch revolutionair. Echter, er zijn wel wat verbeterpunten te noemen. Zo vind ik zelf de joy cons te klein voor mijn handen en valt er ook nog wel wat te halen op hardware gebied. Zo zou er bijvoorbeeld een betere paneeltechniek toegepast worden. Ook is meer RAM en rekenkracht altijd welkom. Een volledig nieuw ontwerp zal nog jaren op zich laten wachten, maar een tussentijdse refresh is waarschijnlijk wel aanstaande.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen