The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over de PlayStation 4 Pro

Voor de console gamers die meer uit hun PlayStation willen halen, is er de PS4 Pro. Hiermee game je in 4K resolutie en HDR weergave en nog veel meer leuks. We zetten alle feiten omtrent de PS4 Pro voor je op een rij.

Waarom de PS4 Pro?

Waarom verkies je de PS4 Pro boven een reguliere PS4? Nou, met 4K gaming, HDR weergave, verbeterde VR ondersteuning en Forward Compatibility levert de PS4 Pro ons weer een aantal jaar speelplezier op. Toch overtreft de PlayStation 5 de Pro op ieder gebied. Via de link hieronder lees je meer over de nieuwe PS5.

4K gaming

4K gaming is dankzij de PlayStation 4 Pro ook beschikbaar voor console gamers. De rekenkracht van de Pro is verbeterd en de grafische spierballen zijn zelfs 2 keer sterker. Hierdoor komen nieuwe PS4 games voortaan in 4K resolutie op je UHD tv tot leven. Daarbij komt dat je al jouw PS4 games ook gewoon op de Pro speelt.

HDR Weergave

High Dynamic Range, ook wel HDR genoemd, is een techniek die een bredere kleurweergave mogelijk maakt. Speel je games op PS4 Pro en ondersteunt je tv HDR weergave? Dan worden kleuren levendiger weergegeven en is zwart ook écht zwart. Games worden hierdoor realistischer, want je ziet bijvoorbeeld in een enge horrorgame voortaan wél dat er iets door de schaduwen naar je toe kruipt. Meer realisme, meer kippenvel.

PlayStation VR vs Full HD gaming

Playstation VR

PlayStation VR

Dat de PlayStation VR vet is, dat wisten we al. De PlayStation 4 Pro doet daar nog een schepje bovenop. Wanneer je de PlayStation VR bril aansluit op de PS4 Pro, gebruikt de bril de extra power om de graphics te verbeteren en de FPS nog een eindje op te krikken voor een vloeiende virtuele wereld.

Full HD gaming

Full HD gaming

Wat als je (nog) geen 4K TV hebt? Geen probleem, want ondanks het feit dat je games op je full hd tv (FHD) niet in 4K speelt, is de PlayStation 4 Pro nog steeds een flinke upgrade. Dankzij de Forward Compatibility functie kunnen ontwikkelaars namelijk zelf kiezen wat ze met de extra rekenkracht van de PS4 Pro doen. De PlayStation 4 Pro herkent zelf op welk type tv je speelt en gebruikt automatisch de bijbehorende instellingen en assets.

Hoe ziet de PlayStation 4 Pro eruit?

Hoe ziet de Pro eruit

Voor de nieuwere generatie PlayStation 4 Pro en PS4 Slim zien we dat Sony toch weer voor een iets ronder uiterlijk kiest. Wij zijn het erover eens dat het nieuwe ontwerp de PlayStation een volwassen indruk geeft. Ook de controller heeft op grafisch gebied een update gekregen. Bij de DualShock V2 is namelijk de lightbar ook zichtbaar boven op de controller.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen