Geschreven door Jelle

3 tips om je PlayStation 5 DualSense controller te gebruiken

De PlayStation 5 DualSense is een next gen controller die vol zit met handige snufjes. Door de haptische feedback en adaptive triggers komen jouw games via de controller tot leven. Zo ga je nog meer op in de digitale avonturen op de PlayStation 5. Je leest hier 3 tips over de vetste functies van de PlayStation 5 controller.

Aan de slag met je PlayStation 5 controller

PlayStation 5 met controller

Je staat natuurlijk te popelen om direct te gaan gamen met je nieuwe console. Met deze 3 tips haal je alles uit jouw controller:

  • Tip 1. Gebruik de haptische feedback
  • Tip 2. Voel realistische weerstand
  • Tip 3. Gebruik de ingebouwde microfoon

Tip 1: gebruik de haptische feedback

Close up PlayStation 5 controller

De PlayStation 5 DualSense controller beschikt over haptische feedback. Dat betekent dat acties in de games die je speelt, voelbaar zijn via de controller. Die technologie bestaat al langer, maar Sony heeft hem nu nog beter gemaakt. Hierdoor is de controller in staat om preciezer en realistischer voelbare feedback te geven. Zo lijkt het net of je echt met die wagen door de modder scheurt. Geen zin in al dat trillen? Dan zet je de haptische feedback uit via de instellingen.

Tip 2: voel realistische weerstand

PlayStation 5 controller triggers

Naast de verbeterde haptische feedback, heeft de DualSense controller ook adaptive triggers. De schouderknoppen van de controller zijn voorzien van een speciaal mechanisme. Dat mechanisme past de weerstand van de knoppen aan op basis van wat er op je scherm gebeurt. Hierdoor voel je de weerstand opbouwen als je een boog aanspant. Ook voelt schieten met een shotgun heel anders dan met een machinegeweer. Vind je dat maar niks? Zet dan de adaptive triggers uit via de instellingen.

Tip 3: gebruik de ingebouwde microfoon

PlayStation 5 controller microfoon

Net lekker op de bank geploft, maar heb je jouw headset op je kamer laten liggen? Geen probleem. Gebruik dan gewoon de ingebouwde microfoon van de DualSense controller. Hierdoor communiceer je ook met je vrienden zonder headset op je hoofd. Als je tijdens het gamen gebeld wordt door je moeder, zet je de microfoon met een druk op de knop ook weer eenvoudig uit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.270 beoordelingen