The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Mascha

Advies over radiatorthermostaten

Met een radiatorthermostaat regel je de temperatuur per verwarmingselement. Daardoor bespaar je energie en stookkosten. Daarnaast is een radiatorthermostaat geschikt voor stadsverwarming. In dit artikel leggen we je uit wat een radiatorthermostaat is. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een radiatorthermostaat.

Wat is een radiatorthermostaat?

Tado radiatorthermostaat

Met een radiatorthermostaat regel je de temperatuur direct op de thermostaat. Deze thermostaatknop meet continu de temperatuur in de ruimte. Daardoor komt er minder of geen warm water in de radiator als het warm genoeg is. Daalt de temperatuur? Dan laat de radiatorknop meer warm water door. Op die manier bespaar je tot wel 15% op je stookkosten.

Wat kan een slimme radiatorthermostaat?

Slimme radiatorthermostaat

Voorzie je radiatoren van slimme radiatorthermostaten en bepaal de warmte van je huis op afstand. Slimme thermostaatknoppen bedien je namelijk met een app. Zorg dat ze vanzelf inschakelen als je thuis komt of op een ander moment. Zo is het nooit onnodig warm in je woonkamer of slaapkamer. Bovendien zorg je er zo eenvoudig voor dat je slaapkamer 's ochtends warm is. Tegelijkertijd blijft de hobbykamer koud. Op die manier bespaar je nog meer energie.

Waar plaats ik een radiatorthermostaat?

Radiatorthermostaat

Een radiatorthermostaat plaats je in ruimtes zoals de slaapkamer, badkamer of op zolder. De woonkamer waar in de meeste gevallen de centrale thermostaat hangt, heeft geen extra radiatorthermostaat nodig. De temperatuur in deze ruimte blijft namelijk op peil door de centrale thermostaat. Slimme radiatorthermostaten passen alleen op radiatoren waar eerst een knop met een temperatuurindicatie op zat.

Stadsverwarming en thermostaatkranen

Stadsverwarming

Met blok- en stadsverwarming stuur je de radiatoren niet aan via een eigen cv-ketel. Je hebt daarom in de meeste gevallen geen centrale thermostaat, maar een thermostaatkraan. Wil je deze slim maken? Dan is een slimme radiatorthermostaat de oplossing. Zo bedien je ook je stadsverwarming op afstand en laat je deze leren van je gewoonten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.956 beoordelingen