The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Waarom een MacBook voor je studie?

Je bent student en je bent op zoek naar een nieuwe laptop. Je hoort door de wandelgangen en van vrienden dat MacBook geschikt is voor je studie. "Maar waarom dan?" denk je misschien. Ik vertel je waarom Apple MacBook geschikt is voor je studie. Niet alleen in de collegezaal, maar ook daarbuiten.

Aflevering MacBook voor beginners: studenten

Wil je liever horen waarom MacBook geschikt is voor je studie? Dat kan. Deze aflevering van MacBook voor beginners staat helemaal in het teken van studenten. In ruim 3 minuten vertelt onze vlogger Jasper waarom Apple MacBook zo geschikt is voor je studie.

Duurzaam

Duurzame MacBook

Een laptop aanschaffen is niet goedkoop. Als ik er 1 aanschaf, wil ik er wel zeker van zijn dat ik er een lange tijd mee doe. Natuurlijk is Apple MacBook een flinke investering, maar het is een investering voor je toekomst. Bij jaarlijkse onderzoeken naar de duurzaamheid van laptops staat MacBook namelijk altijd in de top. Na mijn studie gebruik ik mijn MacBook dus nog steeds. Wil ik na een paar jaar toch een andere laptop? Dan vang ik voor mijn oude MacBook gemakkelijk nog een paar honderd euro. Apple MacBook heeft namelijk een hoge inruilwaarde.

Gebruiksvriendelijkheid

Apple ecosysteem

Als je al bekend bent met andere Apple producten, weet je hoe gebruiksvriendelijk het besturingssysteem is. Zowel mijn jongere neefje als mijn opa kunnen er probleemloos mee overweg. Bij MacBook is dat niet anders. Daarnaast werken alle Apple producten naadloos met elkaar samen. Met iCloud houd ik al mijn foto's, documenten en muziek synchroon op al mijn apparaten. Werk ik aan een document op mijn iPhone, dan ga ik er probleemloos mee verder op mijn MacBook. Of ik neem een telefoongesprek aan via mijn MacBook. Het kan allemaal.

Betrouwbaar

MacOS op MacBook

MacOS, het besturingssysteem van MacBook is speciaal gebouwd voor Apple computers waardoor software en hardware naadloos met elkaar samenwerken. Programma's lopen niet vast en ik ben ook niet bang voor virussen, malware of andere digitale bedreigingen. Een (betaalde) virusscanner installeren is geen must. Ik ben niet bang dat mijn MacBook crasht waardoor ik al mijn documenten kwijt ben. Deze documenten sla ik overigens ook op via iCloud, zodat ik er altijd bij kan. Zo raak ik nooit wat kwijt en hoef ik nooit opnieuw te beginnen aan een opdracht.

Batterijduur

MacBook batterijduur

Ook bij onderzoeken naar de accuduur van laptops scoort MacBook altijd goed. Met een volledig opgeladen batterij gaat Apple MacBook gemakkelijk een hele schooldag mee. Ik hoef dus geen oplader mee te sjouwen en onderweg in de trein naar huis heb ik nog genoeg batterij over om even te ontspannen door een film of serie te kijken. De accu van Apple MacBook gaat gemiddeld zo'n 12 uur mee. Hoe snel de accu leegloopt, hangt natuurlijk wel samen met hoe intensief ik mijn MacBook gebruik.

Draagbaarheid

MacBook voor onderweg

Als student ben je vaak onderweg. Misschien zit je dagelijks een tijdje in de trein. Om de tijd te doden pak ik op zulke momenten mijn MacBook erbij om wat schoolwerk te maken of om een film te kijken. Apple MacBook heeft een super slank design en weegt ongeveer 1 kilogram. Ik pak mijn MacBook er in de trein zo bij en ik hoef geen kilo's mee te sjouwen naar school. Studieboeken zijn immers al zwaar genoeg. Ook handig? Het grote TrackPad van MacBook waardoor een muis overbodig is. Zo hoef ik me nooit helemaal te installeren in de collegezaal of in de trein, maar kan ik direct aan de slag.

Apps

MacBook apps

Op Apple MacBook vind ik standaard een aantal apps die voor mij als student onmisbaar zijn. Zo gebruik ik Agenda, Notities en Herinneringen om mijn studie-activiteiten te plannen. Daarnaast maak ik veel gebruik van Mail, Berichten en FaceTime om in contact te blijven met mijn studiegenoten. Deze apps zijn standaard te vinden op mijn MacBook, Apple Watch, iPhone etc. Microsoft Office vind ik niet standaard ik mijn MacBook, maar MacBook is wel geschikt voor deze software. Ik schaf het Office pakket aan en installeer het gemakkelijk op mijn MacBook.

Design

MacBook design

En tot slot, we kunnen er immers niet omheen, het design. Want eerlijk is eerlijk, MacBook ziet er ook gewoon fantastisch uit. Apple houdt het simpel en minimalistisch en dat werkt. Het oog wil immers ook wat in de collegezaal. En ook niet onbelangrijk: naast het aantrekkelijke design, is MacBook ook nog eens stevig. Apple MacBook kan tegen een stootje en dat is wel zo fijn wanneer ik hem dagelijks overal mee naartoe sjouw. Want geloof me, Apple MacBook is mijn favoriete studiemaatje en ik laat hem niet zo snel meer thuis.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.944 beoordelingen