The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Hoe verleng je de batterijduur van jouw MacBook?

Is de batterij van je Apple MacBook te snel leeg? Zware programma's en bepaalde instellingen zorgen ervoor dat je accu sneller leegloopt. Gelukkig zijn er allerlei trucjes waardoor je batterij net een stukje langer meegaat. We vertellen je hier hoe je ervoor zorgt dat je langer met de batterij van je Apple MacBook doet.

De tips

Tips Batterijduur MacBook

Zo gebruik je jouw MacBook, MacBook Air of MacBook Pro langer op één acculading:

  • Tip 1: verlichting dimmen of uitschakelen
  • Tip 2: draadloze verbindingen uitschakelen
  • Tip 3: instellingen wijzigen in energiebeheer
  • Tip 4: apps uitschakelen
  • Tip 5: batterijconditie controleren

Verlichting dimmen of uitschakelen

Zowel het beeldscherm als het toetsenbord van MacBook beschikt over verlichting. Hoe hoger de helderheid van dit licht is, hoe meer stroom je Macbook gebruikt. Je Apple MacBook gaat dus een stuk sneller leeg als de schermhelderheid altijd op 100% staat. Op MacBook en MacBook Air gebruik je de functietoetsen om de helderheid te verlagen. Op MacBook Pro gebruik je hiervoor de Touch Bar. Daarnaast schakel je via Systeemvoorkeuren uit dat MacBook automatisch de helderheid aanpast aan het omgevingslicht.

Draadloze verbindingen uitschakelen

Schakel wifi en bluetooth uit als je hier geen gebruik van maakt. Dit is bijvoorbeeld handig als je tijdens een lange vlucht films wil kijken op je Apple MacBook. Draadloze verbindingen vragen namelijk ook energie als je ze niet gebruikt. Door deze uit te schakelen gaat je MacBook batterij minder snel leeg. Om bluetooth uit te schakelen, klik je op het bluetooth icoon in systeemvoorkeuren en daarna op Schakel Bluetooth uit. Wifi schakel je bij Netwerk uit.

Instellingen wijzigen in energiebeheer

Energiebeheer wijzigen

MacBook gaat langer mee als je de instellingen voor energiebeheer wijzigt. Klik op het batterij icoontje rechtsboven in je scherm, klik op Open voorkeurenpaneel 'energiestand' en vink Automatische videokeuze aan. Kies voor de optie om harde schijven in sluimerstand te plaatsen bij gebruik van de batterij. Schakel ook Power Nap uit. Hierdoor controleert je MacBook tijdens slaapstand niet meer of er nieuwe mails en updates binnenkomen.

Apps uitschakelen

Apps die je niet gebruikt, snoepen toch soms ongemerkt veel batterijlading weg. Als je klikt op het batterij icoontje rechtsboven in je scherm, worden apps die veel batterij gebruiken weergegeven. Gebruik je deze apps niet? Sluit ze dan. Wil je meer inzicht in het batterijverbruik van je Apps? Via Activiteitenweergave op je MacBook zie je precies welke apps veel stroom gebruiken.

Batterijconditie controleren

Batterijconditie controleren

Loopt de batterij van je MacBook toch snel leeg, ondanks deze tips? Dan kan het zijn dat deze aan vervanging toe is. Je controleert dit eenvoudig in macOS. Houd de * Option* toets ingedrukt en klik dan nogmaals op het batterij icoontje. Als de batterij aan vervanging toe is, zie je dat in dit menu. Vervang je de batterij liever niet? Overweeg dan om een nieuwe Apple MacBook aan te schaffen.

Apple MacBook Air met Apple M1 chip

Internationaal toetsenbord (QWERTY) | Apple M1 Chip - 16GB - 256GB SSD | Lichtgewicht: 1,29 kilogram
1.359,-
op voorraad
  • Dankzij de Apple M1 chip gebruik je moeiteloos zware programma's zoals Final Cut Pro.
  • De batterij van dit model gaat tot wel 18 uur mee op één acculading.
  • Door zijn lichte gewicht van 1,29 kilogram, neem je dit model gemakkelijk met je mee in de trein.
  • Dit model heeft slechts 2 Thunderbolt 3 (usb C) poorten.
  • Door de beperkte opslagcapaciteit van de 256 gigabyte SSD schijf heb je minder plek om al jouw bestanden op te slaan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.737 beoordelingen