The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucinda

Specialistenreview Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro zijn op kantoor aangekomen en dat betekent: uitpakken en testen! Dit nieuwe lid van de AirPods familie heeft actieve noise cancelling en een vernieuwde pasvorm met rubberen in-ear oortips. Ik heb Apple AirPods Pro een week lang gebruikt en in dit artikel lees je wat ik ervan vond.

Apple AirPods Pro met draadloze oplaadcase

In ear | 4,5 uur batterijduur | Noise cancelling
239,-
tijdelijk uitverkocht
  • Actieve noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis.
  • Dankzij de H1 chip verbind je de oordopjes automatisch met jouw Apple apparaten en activeer je Siri met je stem.
  • Je laadt de oplaadcase draadloos op.
  • Je hebt een Apple iPhone, iPad of Mac nodig om optimaal gebruikt te maken van AirPods.
  • Er wordt geen draadloze oplader meegeleverd.

Eerste indruk

AirPods Pro en draadloze oplaadcase

Tijd om dit gloednieuwe pareltje uit te pakken. Het glanzende witte uiterlijk is herkenbaar voor de Apple AirPods familie en zie ik dan ook terug bij AirPods Pro. Wat direct opvalt aan het ontwerp van AirPods Pro is het korte steeltje en de rubberen opzetstukjes. Verder zie ik dat de draadloze oplaadcase breder en minder hoog is dan de case van AirPods 2; het lijkt alsof het doosje een kwartslag gedraaid is.

Pasvorm is licht en comfortabel

Pasvormtest AirPods Pro

Bij AirPods Pro zijn 3 setjes rubberen oordopjes meegeleverd en ik kies de juiste maat voor mijn oren. Dit doe ik in eerste instantie op gevoel, maar via Apple iPhone doe ik een pasvormtest om te zien of mijn AirPods daadwerkelijk goed zitten. Als ik ze in mijn oren stop, voelt het gelijk heel licht en comfortabel aan. Het drukkende gevoel in mijn oor waar ik bij andere in-ear oordopjes last van kreeg, is verdwenen dankzij de gaasjes aan de zijkant van Apple AirPods. Maar blijven ze dan nog wel goed zitten? Dat doen ze zeker!

Noise cancelling werkt goed

Noice cancelling AirPods Pro

Sinds de aankondiging kan ik niet wachten om de noise cancelling en transparantie modus te testen. Ik stop de AirPods in mijn oren en probeer de verschillende modussen eerst zonder muziek. Het verschil tussen de 'Uit' stand en de ruisonderdrukking is goed te horen. Het geluid in de omgeving wordt voor het grootste deel weggefilterd. Als mijn buurman tegen me praat, kan ik dat nog nét horen. Nu wissel ik naar de transparantie modus. Het omgevingsgeluid wordt dankzij de microfoons aan de achterkant juist duidelijker dan in de 'Uit' modus. Deze modus heb ik getest op de fiets en het geeft wel degelijk een veiliger gevoel in het verkeer; je hoort auto's beter aankomen.

Eenvoudige bediening

AirPods Pro bedienen

Nu is het tijd om de bediening te testen. Dit doe ik door in het drukgevoelige steeltje van AirPods Pro te knijpen. Als ik één keer druk, pauzeer ik de muziek of ga ik door met afspelen. Knijp ik 2 keer, dan ga ik naar het volgende nummer. Als ik naar het vorige nummer wil, druk ik 3 keer. Het knijpen voelt in eerste instantie minder gebruiksvriendelijk aan dan het tikken bij AirPods 2. Maar in de loop van de week merk ik dat het gewoon even wennen is. Ook stel ik de bediening niet in bij deze AirPods, terwijl dat bij AirPods 2 wel kon.

Conclusie

In ear | 4,5 uur batterijduur | Noise cancelling
239,-
tijdelijk uitverkocht

Ten opzichte van de voorgaande modellen, zijn er eigenlijk 2 redenen om te upgraden naar AirPods Pro. Ten eerste krijg je noise cancelling, waarmee omgevingsgeluid wordt gedempt. Daarbij gebruik je transparantie modus om je omgeving juist beter te horen. Ten tweede is het in ear ontwerp écht iets voor de in ear fans. Vind je dit nu juist niet prettig zitten en geef je niet zoveel om noise cancelling? Dan passen je huidige oordopjes beter bij je. Als je overstapt vanaf AirPods 2, zal de bediening van AirPods Pro overigens even wennen zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen