The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Robotstofzuigers voor dierenharen

Als baasje van een viervoeter, weet je dat het hebben van huisdieren gelijk staat aan rondvliegende dierenharen. Regelmatig stofzuigen is dus onvermijdelijk. Wil je dit minder vaak zelf doen, dan is een robotstofzuiger een aanrader. Voordat je de eerste robotstofzuiger koopt die je tegenkomt, is het goed om te weten waar 'ie aan moet voldoen om dierenharen op te zuigen.

Middenborstel

Middenborstel van een robotstofzuiger

Omdat dierenharen over het algemeen vrij stug zijn, moet de robot ronddraaiende middenborstels hebben. Dit zijn borstels die ín de zuigmond van de robotstofzuiger zitten. Deze pakken grof vuil en dierenharen beter op van de grond en zorgen ervoor dat dit vuil de zuigmond niet blokkeert. Daarnaast voorkomen deze borstels ook dat de haren in elkaar klitten en de robot deze alsnog niet opzuigt.

Dweilmethodes

Droog

Een robotstofzuiger dweilt droog wanneer deze alleen gebruikmaakt van een microvezeldoek. Er komt dan geen water of sop aan te pas. In principe haalt de robotstofzuiger dus een droge doek over de grond. Hiermee neemt hij het fijne stof op wat de borstels laten liggen.

Nat zonder waterreservoir

Bevat de robotstofzuiger geen waterreservoir maar wel een dweilfunctie, dan komt er een dikke microvezel doek bij de robot die je zelf vochtig maakt met water of een sopje. Je klikt deze op de onderkant van de robot. Het is wel nodig deze dweil eens in de zoveel tijd even uit te spoelen.

Nat met waterreservoir

Deze robotstofzuigers bevatten een waterreservoir, waarbij de dweil constant nat wordt gemaakt. Het is dus niet nodig de dweil steeds zelf opnieuw vochtig te maken. Jij bepaalt of je alleen water in dit reservoir doet of ook een beetje sop. Vul je dit waterreservoir niet, dan zuigt de robot alleen de vloer zonder deze te dweilen.

Allergieën

Allergie en een robotstofzuiger

Ben jij of iemand anders in huis gevoelig voor stof of kriebelen de kleine dierenharen in je neus? Dan is een robotstofzuiger met een filter voor jou een goede keuze. Een HEPA 13-filter of hoger zorgt ervoor dat ook de kleine stofdeeltjes en dierenharen in de stofbak blijven. Zo komen deze niet met de uitblaaslucht mee terug de kamer in. Dát gaat niesbuien schelen.

Meubels, traptreden en de auto

Uitdagingen voor een robotstofzuiger

"De gewone stofzuiger kan dus eigenlijk de deur uit." Nee, dat gaat niet op. Jouw huisdier springt misschien regelmatig in de achterbak van de auto of doet stiekem een dutje op jouw favoriete stoel. Hier komt de robotstofzuiger niet bij en dus heb je de slede stofzuiger nog regelmatig nodig. Meer informatie en tips over waar een stofzuiger aan moet voldoen om dierenharen zo goed mogelijk op te zuigen, lees je in het adviesartikel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen