The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Welke Sonos apparaten kan ik op mijn tv aansluiten?

Wil je met een Sonos speaker naar het geluid van je tv luisteren? Houd er dan rekening mee dat dit niet met alle luidsprekers kan. Een tv heeft namelijk geen draadloze verbindingsopties voor Sonos speakers. Hierdoor heb je een apparaat met een optische of analoge ingang nodig. Op deze pagina vertel ik welke producten over deze aansluitingen beschikken.

In het kort

Geschikt aparaat Benodigde kabel
Playbar of Playbase Optisch
Play:5 3,5 mm
Beam HDMI
Connect of Connect:Amp RCA naar 3,5 mm

Kabels geschikt voor je Sonos apparaten

Playbar, Playbase of Beam

Playbar, Playbase of Beam

De Sonos Playbar, Playbase en Beam zijn de beste keuzes voor je televisie. Deze soundbar en soundbase zijn speciaal gemaakt voor de weergave van vocalen, effecten en filmsoundtracks. Je plaatst ze voor of onder je televisie. Vervolgens sluit je de apparaten met 1 optische kabel of hdmi-kabel op elkaar aan. Via wifi koppel je gemakkelijk 2 Play speakers aan een van de soundbars. Op deze manier gebruik je ze als surround speakers. Voor een stevig basgeluid voeg je de Sub subwoofer toe.

Play:5

Play:5

In tegenstelling tot de Play:1 en Play:3 heeft de Play:5 wel een analoge aansluiting. Aan de achterkant van deze speaker vind je een 3,5 mm ingang. Dit betekent dat je hem gemakkelijk met een 3,5 mm kabel op de hoofdtelefoon uitgang van je televisie aansluit. Controleer wel eerst of je televisie deze aansluiting heeft, want dit is niet bij elke tv het geval.

Connect of Connect:Amp (alleen voor muziek)

Sonos Connect of Connect:Amp

Bij deze verbinding ontstaat er een vertraging tussen de beelden en het geluid. Dat is niet handig als je naar films of series wilt kijken. Daarom raad ik deze verbinding alleen aan als je via de televisie naar muziek wilt luisteren. Je sluit de apparaten met een RCA naar 3,5 mm kabel aan op de hoofdtelefoon aansluiting van je tv. Als je ze vervolgens via wifi met je Play speakers verbindt, luister je draadloos naar het tv geluid.

Laurence
Artikel van:
Laurence Audiospecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 15.478 beoordelingen