The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

3 manieren om je Sonos systeem uit te breiden

Een Sonos speaker biedt veel luisterplezier, maar de pret begin pas echt als je over meer dan 1 speaker beschikt. Door meerdere speakers draadloos met elkaar te verbinden, spelen ze tegelijkertijd hetzelfde nummer af. Er zijn 3 verschillende manieren om je speakers het geluid synchroon te laten weergeven. Je hebt de keuze uit een multiroom, home cinema of stereo opstelling. Op deze pagina vertellen we je er alles over.

1. Creëer een multiroom systeem

Creëer een multiroom systeem

Met het Sonos multiroom systeem speel je hetzelfde nummer af in verschillende kamers. Verspreid tot 32 speakers door je huis en verbind ze via wifi draadloos met elkaar. De Sonos app geeft je de volledige controle over elke speaker, waar in huis je ook bent. Daarnaast stuur je het multiroom systeem spraakgestuurd aan via de ingebouwde Google Assistant in een Sonos One of Sonos Beam. Je stuurt muziek naar een losse speaker of laat elke luidspreker tegelijkertijd hetzelfde nummer afspelen. Het volume kun je wel per kamer aanpassen. Geef je een groot feest waarbij je gasten niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken of hal staan? Dan luistert iedereen naar dezelfde afspeellijst.

2. Luister naar een krachtig stereo geluid

Luister naar een krachtig stereo geluid

Als je 2 speakers in 1 kamer plaatst, creëer je eenvoudig een stereo paar. Omdat de speakers het linker- en rechterkanaal gescheiden weergeven, luister je naar een helder stereo geluid. Voor het beste geluid zet je de speakers 1,5 tot 2,5 meter uit elkaar en richt je ze op je luisterpositie. Je kunt de Play:3 en Play:5 speakers horizontaal of verticaal neerzetten. De Play:5 speakers herkennen automatisch hoe ze geplaatst zijn en passen hun geluidsweergave hierop aan. Een horizontale plaatsing zorgt voor een brede verspreiding van het geluid. Met een verticale opstelling stuur je het geluid naar een specifieke plek, zoals je luisterstoel.

3. Verbeter het geluid van je tv

Verbeter het geluid van je tv

Sonos heeft met de Playbar en Sub een krachtige soundbar en subwoofer in huis. Combineer ze met 2 Play speakers en creëer een krachtige 5.1 set. Het geluid van je tv wordt synchroon door elke speaker afgespeeld, maar zo gefilterd dat elke speaker een specifiek deel van de frequenties weergeeft. De Sonos Sub speelt alleen de diepe bastonen af, terwijl de Playbar zich richt op de vocalen en effecten. Door de Play speakers komt het geluid uit elke hoek van de kamer. Omdat de speakers precies op elkaar zijn afgestemd, klinken je films en games helder en natuurgetrouw.

Sonos Boost & Connect

Naast speakers heeft Sonos verschillende componenten waarmee je het Sonos systeem versterkt of uitbreidt. Met de Boost creëer je een krachtig draadloos netwerk, terwijl je met de Connect elke speaker toevoegt aan het Sonos systeem. Zelfs de vintage speakers die nog van je opa waren.

Sonos Boost & Connect

SONOS BOOST

Sonos Boost

Als je wifi netwerk niet sterk genoeg voor een uitgebreid multiroom systeem is, ga je voor de Sonos Boost. Met deze signaalversterker creëer je een eigen netwerk voor je Sonos speakers. Omdat het geluid niet door signalen van andere draadloze apparaten verstoord wordt, klinkt je muziek altijd helder. Je hebt geen last van ruis, storingen of haperingen. De 3 antennes van de Boost verspreiden een krachtig signaal dat door vloeren en muren gaat. Hierdoor stream je muziek moeiteloos naar elke kamer van je huis.

Sonos Connect en Connect:Amp

Sonos Connect en Connect:Amp

Heb je nog een set oude speakers in huis? Dan voeg je ze met de Sonos Connect toe aan het draadloze Sonos systeem. Hierdoor krijgen je speakers dezelfde streaming en multiroom mogelijkheden als elke andere Sonos speaker. Je hebt de keuze uit de Connect en de Connect:Amp. De Connect sluit je aan op actieve speakers of de receiver van je hifi set. Als je een set passieve speakers hebt, sluit je ze met een luidsprekerkabel aan op de Connect:Amp. Dit apparaat heeft een klasse D versterker die een krachtig vermogen van 55 watt naar je speakers stuurt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.593 beoordelingen