The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Specialisten review van de Bose SoundSport Free Wireless

Op het gebied van audio is Bose een van de meest bekende fabrikanten. Met hun koptelefoons en luidsprekers weten ze veel mensen te laten genieten van muziek. Met de SoundSport Free Wireless probeert Bose hetzelfde te doen, maar dan met oordopjes. Hoe de oordopjes klinken en werken, lees je in onze review.

Bose SoundSport Free Wireless

In ear | 5 uur batterijduur | Voor sport
187,99
niet meer leverbaar
  • Via bluetooth stream je draadloos muziek van je smartphone of tablet.
  • De oordopjes zijn waterbestendig, waardoor je er ook mee sport.
  • Bij een telefoongesprek hoor je jouw gesprekspartner maar via 1 oordopje.
  • Wanneer je een video bekijkt, treedt er vertraging op tussen beeld en geluid.

Eerste indruk van de Bose SoundSport Free Wireless

Eerste indruk

Wanneer ik de Bose SoundSport Free Wireless uitpak, valt het me op dat de oplaadcase vrij groot is. Groter dan die van andere volledig draadloze oordopjes. In de oplaadcase zitten de oordopjes, deze lijken ook groter dan ik gewend ben. Verder zit er in de doos een aantal accessoires, namelijk een micro usb oplaadkabel en 2 andere maten oorclips.

Grote oordopjes

Oordopjes in oor

Mijn eerste indruk was dat de oplaadcase vrij groot is. Deze indruk klopt ook in de praktijk, want de oplaadcase neem je minder gemakkelijk mee in je broekzak door de grootte. Daarnaast zijn de oordopjes zelf ook wat aan de grote kant. Ze steken redelijk ver uit m’n oren, wat het voor de mensen om mij heen geen al te charmant gezicht maakt. Zelf vind ik het er ook niet geweldig uitzien.

Stevig draagcomfort door oorclip

Oorclip

Toch, ondanks de grootte, is het draagcomfort goed. Ik stop de oordopjes in m’n oren en draai ze een kwartslag voor extra stevigheid. Het is even wennen, aangezien deze in ears niet diep in m’n oren gaan zoals bij andere oordopjes. Het is de oorclip die ervoor zorgt dat de oordopjes niet snel uitvallen. Deze oorclips zorgen er echt voor dat de oordopjes goed op hun plek blijven.

Geweldig Bose geluid

Geluid testen

Ondanks dat de oordopjes qua looks minder punten bij me scoren, weet Bose me wel te overtuigen met wat het aan de binnenkant te bieden heeft. De geluidskwaliteit van de Bose SoundSport Free Wireless is goed. Er is een goede balans tussen alle tonen en je luistert naar een diep en vol geluid. Vrijwel elke muzieksoort komt goed tot zijn recht bij deze oordopjes. Wel had ik het geluid een stuk helderder verwacht, gezien mijn ervaring met andere Bose audio producten.

Kleine verbeterpunten

Geluid oordopjes

Iets wat ik opmerkte bij de oordopjes, was dat wanneer ik een video bekeek op Instagram het beeld en geluid niet gelijk liep. De video begint met afspelen en het geluid start pas later, terwijl de video dan al een seconde bezig is. Gelukkig had ik hier geen last van op YouTube of Netflix, maar het is wel vervelend. Verder merkte ik op dat ik tijdens het bellen mijn gesprekspartner maar via 1 oordopje hoor. Persoonlijk vind ik dit niet heel vervelend, maar het is wel storend en opmerkelijk.

Conclusie

In ear | 5 uur batterijduur | Voor sport
187,99
niet meer leverbaar

Wanneer jij veel waarde hecht aan geluidskwaliteit, dan zullen de Bose SoundSport Free Wireless oordopjes je niet teleurstellen. Het geluid klinkt vol en diep en weet verschillende populaire muziekstijlen goed weer te geven. Daarnaast zorgt de oorclip ervoor dat je naar muziek luistert met een goed draagcomfort. Wil je oordopjes die zo min mogelijk opvallen in je oren? Dan zijn deze oordopjes van Bose niet iets voor jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.070 beoordelingen