The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Lucas

Hoe doe ik mijn oordopjes in?

Je nieuwe oordopjes zijn binnen, fantastisch! Tijd om te genieten van goede muziek. Om het beste geluid en het beste draagcomfort uit je oordoppen te halen, moet je ze wel nog even goed in je oren doen. In dit artikel leg ik je voor elke draagwijze uit hoe je de oordopjes het beste in kunt doen.

In ear

In ear oordopjes gaan in je oren. In ear oordoppen worden geleverd met verschillende maten dopjes. Kies de maat waarbij de dopjes stevig in je gehoorgang, maar tegelijkertijd comfortabel zitten. Als de pasvorm niet ideaal is klinkt het geluid niet optimaal. Zorg dus altijd voor de juiste maat oordopjes.

Tip: om in ears makkelijker in te doen, trek je jouw oorschelp iets omhoog. Hierdoor komt je gehoorgang recht te liggen en schuiven de dopjes er makkelijker in.

Oorhaak

Bij oordoppen met een oorhaak is het belangrijk dat de oorhaak strak genoeg zit, zodat je ze niet verliest. Bij het indoen zet je eerst de haak om je oorschelp. Dit doe je door de haak vanaf de zijkant over je oor aan te brengen. Vervolgens duw je de doppen zelf in je gehoorgang. Controleer of het dopje je gehoorgang goed afsluit. Als dit niet het geval is, gebruik je andere pasvormen. Hierna draai je de oorhaak stevig tegen je oor aan totdat je de meest comfortabele pasvorm hebt gevonden.

Oorclip

Bij deze variant is het belangrijk dat de oorclip stevig in je oorschelp klemt. Plaats de oordop tegen je gehoorgang en draai deze een klein beetje naar achteren. Hierbij duw je de onderkant van de clip in je oorschelp. Als dit goed zit, duw je met je wijsvinger de bovenkant van de clip in je oorschelp. Draai nu het dopje weer terug naar voren, totdat de clip stevig in je oor zit. Controleer of het dopje je gehoorgang goed afsluit. Als dit niet het geval is, gebruik je andere pasvormen.

Bone Conduction

Doe de oordopjes met de Bone Conduction Technology niet in je oor, maar zet de oordopjes op je jukbeenderen. Laat de nekband rusten in je nek. Zorg ervoor dat de nekband niet te strak zit.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.151 beoordelingen