The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Hulp bij je keuze van oordopjes

Met de juiste oordopjes geniet je op een comfortabele manier van je favoriete muziek. Aan de hand van de onderstaande vragen kies je gemakkelijk de beste oordopjes voor jou.

1. Hoe wil je je oordopjes dragen?

In ear

In ear

In ear oordopjes plaats je in je gehoorgang. Omdat ze door de meegeleverde opzetstukjes stevig vast zitten, vallen ze niet snel uit je oor. Hierdoor word je afgesloten van de buitenwereld en ga je op in je muziek. Als je gevoelige oren hebt, zitten in ear oordopjes na verloop van tijd wellicht onprettig.

  • In ears vallen niet snel uit je oor.
  • Ze zitten na een tijdje mogelijk oncomfortabel.
Earbud oordopjes

Earbud

Earbuds liggen in je oorschelp en sluiten de gehoorgang niet af. Omdat je je omgeving nog kunt horen, zijn dit soort oordopjes veilig in het verkeer te gebruiken. Een nadeel van earbuds is dat ze sneller uit je oren vallen dan inear oordopjes.

  • Earbuds zitten prettiger dan in ears.
  • Nadeel: Ze vallen soms gemakkelijker uit je oren.

2. Wil je tijdens het sporten naar muziek luisteren?

Sportoordopjes

Oordopjes met oorhaken of een nekband blijven tijdens een intensieve training goed in je oren zitten. Zo voer je al je fitness moves zorgeloos uit. Sommige modellen gebruiken Bluetooth om draadloos muziek te streamen. Handig, want dan hangt er geen kabel in de weg. Sport oordopjes heb je in zweetbestendige en waterbestendige varianten. De zweetbestendige modellen kunnen tegen een regenbui. Wil je ze langdurig in het water gebruiken, zoals bij zwemmen, dan kun je beter voor een waterbestendige variant gaan. Lees meer over sport oordopjes.

  • De dopjes zijn zweetbestendig.
  • Het snoer kan in de weg hangen.

3. Wil je op reis rustig naar muziek luisteren?

Noise cancelling oordopjes

Onderweg in de bus, trein of het vliegtuig wil je naar je muziek luisteren en niet naar verkeersgeluiden of pratende mensen. Noise cancelling oordopjes dempen deze omgevingsgeluiden. Bij sommige varianten kun je zelf de hoeveelheid noise cancelling bepalen. In verband met de veiligheid raden we noise cancelling dopjes af als je actief aan het verkeer deelneemt.

  • Noise-cancelling dempt omgevingsgeluiden.
  • Je moet de oordopjes opladen.

4. Wil je draadloos naar muziek luisteren?

Met Bluetooth oordopjes luister je overal draadloos naar je muziek. Door het bereik van 10 meter laat je je smartphone onderweg gewoon in je zak. Ook thuis komen oordopjes met Bluetooth van pas. Dans door de woonkamer terwijl je tablet met muziek op tafel ligt. Sommige Bluetooth oortjes ondersteunen NFC. Hiermee leg je in 1 aanraking een verbinding tussen je smartphone en oordopjes.

  • Er hangt geen kabel in de weg.
  • Je moet de oordopjes opladen.

5. Wil je je muziek bedienen en handsfree bellen?

Veel oordopjes hebben een universele afstandsbediening in het snoer om je muziek mee te bedienen. Fabrikanten garanderen echter niet dat alle functies bij alle smartphones werken. Als je zeker wilt weten dat de afstandsbediening met jouw toestel werkt, kun je beter een model kiezen dat speciaal voor Apple of Android telefoons gemaakt is.

Apple of Android

Apple

Oordopjes met Apple bediening zijn speciaal gemaakt voor je iPhone. Verander het volume, pauzeer de muziek of zet een ander nummer aan zonder je smartphone uit je zak te halen. Als je ondertussen wordt gebeld, voer je je telefoongesprek handsfree met de geïntegreerde microfoon.

Android

Kies oordopjes met een Android afstandsbediening als je de muziekfunctie van je Android smartphone wilt bedienen. Deze oordopjes hebben meestal ook een ingebouwde microfoon. Hiermee voer je eenvoudig handsfree telefoongesprekken. Na het gesprek gaat de muziek weer verder.

6. Wil je oordopjes die extra goed blijven zitten?

Je stopt je oordopjes natuurlijk goed in je oren, maar als je veel beweegt kunnen ze er alsnog uit vallen. Door een nekband, oorclips of oorhaken blijven je dopjes altijd zitten.

Nekband

Oordopjes met een hoofd- of nekband blijven tijdens het hardlopen of fitnessen in je oren zitten. De band houdt de dopjes op hun plaats. Sommige oordopjes werken met Bluetooth, zodat er geen kabel in de weg hangt tijdens het bewegen.

Oorclip

Oordopjes met clips druk je in de oorschelp vast, zodat ze minder snel uit je oren vallen. De meeste fabrikanten leveren meerdere clips mee. Zo zit er altijd een maat voor jou bij.

Oorhaak

Oordopjes met een oorhaak zitten in en om je oor. Omdat je de haak om je oorschelp hangt, valt het dopje niet snel uit je oor. Deze earphones zijn populair bij sporters, maar komen ook van pas als gewone dopjes niet goed in je oren blijven zitten.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.055 beoordelingen