The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Advies over sport oordopjes

Ben je op zoek naar sport oordopjes, maar weet je niet waar je moet beginnen? Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van sport oordopjes. Denk aan de verschillende typen oordopjes, de draagwijze, de kabels en de functionaliteiten.

Sport oordopjes zitten stevig in je oor

Oorhaak, oorclip en nekband

Een voorwaarde om tijdens het sporten naar muziek te luisteren, is dat de oordopjes niet om de haverklap uit je oren vallen. Sport oordopjes zijn voorzien van speciale bevestigingstechnieken: oorhaken, oorclips en nekbanden. Waar je een oorhaak om je oorschelp heen bevestigt, klem je een oorclip in de schelp van je oor. Een nekband zorgt ervoor dat de oordoppen goed op hun plek blijven zitten. Het gevoel dat de doppen stevig in je oren zitten, zorgt ervoor dat jij je op het sporten concentreert.

Zweet- en weerbestendig of volledig waterdicht

Zweet- en weerbestendig of volledig waterdicht

Wanneer je sport en inzet toont, zweet je. Om die reden zijn er spatwaterdichte oordopjes. Met een spatwaterdicht ontwerp slinger je met een gerust hart het zwaarste gewicht van de sportschool de lucht in. Het zweet dat over je voorhoofd gutst, zal de spatwaterdichte doppen namelijk niet beschadigen. Ook wanneer je in de regen je hardloopronde loopt, hoef jij je geen zorgen te maken dat het dopje het begeeft. Wil je volledig waterdichte oordopjes om mee te zwemmen? Zelfs die bestaan.

Bewegingsvrijheid: geen snoer langs je lichaam

Bewegingsvrijheid: met of zonder telefoon de deur uit

Met draadloze sport oordopjes beweeg je vrij rond. Hierdoor heb je geen last van een snoer en trek je de doppen bij een verkeerde beweging niet uit je oren. Draadloze doppen verbind je via Bluetooth met je smartphone. Zo stream je de muziek via je smartphone. Ook zijn er oordoppen waarin een mp3 speler zit. Hierdoor laat jij je smartphone thuis en ben je tijdens het sporten zo licht als een veer. Wanneer je liever niet streamt, bekijk je de bedrade sport oordoppen.

Eenvoudige bediening van je muziek

Afstandsbediening sport oordopjes

Wanneer je muziek draadloos streamt van je smartphone moet je jouw smartphone ergens laten. Een veel gekozen oplossing is de sportarmband waarin je jouw smartphone bevestigd. Maar wat als je nu net dat nummer zoekt waar je zo lekker op sport? Veel sport oordopjes hebben bediening in de kabel. Zo zoek je zonder je smartphone aan te raken naar je favoriete nummer. Ook pas je zo eenvoudig het volume aan en neem je een telefoongesprek aan.

Maak gebruik van handige sport apps

Handige sport apps

Vooruitgang boek je pas wanneer je de grens opzoekt en jezelf uitdaagt. Om net even dat laatste beetje energie eruit te persen, zet je jouw meest energierijke muziek op. Met de Nike Running Club app schakel je met 1 druk op de knop een zogenaamde powertrack in. Op jouw favoriete nummer duw jij jezelf die grens over en vergeet je de pijn. Althans, voor even dan. De dag erop voel je de spierpijn die jouw doet herinneren aan de stevige sportsessie van de dag ervoor. Heerlijk, want daar doe je het voor.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 40.666 beoordelingen