The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucas

Hoe kies je de beste sport oordopjes?

Bij het kiezen van oordopjes voor tijdens het sporten zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kun je niet met ieder paar oordopjes vrijuit sporten. In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten en wat voor handige functies sport oordopjes allemaal hebben.

Sport oordopjes kiezen

Er zijn veel verschillende sport oordopjes, waardoor het lastig is om de juiste te kiezen. Vraag jezelf bij de zoektocht het volgende af.

  • Wil je draadloos of volledig draadloos naar muziek luisteren?
  • Sport je veel binnen of buiten?
  • Wil je waterbestendige of waterdichte oordopjes?
  • Hoe stevig moeten de oordopjes in je oren zitten?
  • Wil je een app die je sportprestaties meet?

Wil je draadloos of volledig draadloos luisteren?

Oordopjes met kabel in nek

Tijdens het sporten is er niets vervelender dan een draad langs je lichaam. Daarom raden wij altijd aan om voor draadloze oordopjes te gaan. Je kiest uit 2 verschillende draadloze oordopjes; met of zonder draad in je nek. De volledig draadloze oordopjes zijn meestal wel duurder dan die met een snoer in je nek. Het voordeel van een snoer in je nek is dat de muziek makkelijker te bedienen is via de kabel. Voor sommigen kan de kabel in de nek irritant zijn, dit is dan weer waar je geen last van hebt bij volledig draadloze oordopjes.

Wil je waterbestendig of waterdichte oordopjes?

Zweet- en weerbestendig of volledig waterdicht

In principe kun je met ieder type oordopjes sporten, maar wanneer de oordopjes niet waterbestendig of waterdicht zijn, is er sneller kans op waterschade. Wanneer je op zoek bent naar sport oordopjes, moeten ze dus minimaal waterbestendig zijn. Zo treedt er geen schade op door zweet na een intense workout. Hoe goed oordopjes tegen water kunnen, wordt bepaald aan de hand van een IP certificering. Zo’n certificering bestaat uit 2 cijfers, waarvan het tweede cijfer staat voor de waterdichtheid. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de oordopjes bestand zijn tegen water. Bij sport oordopjes wil je minimaal een IPX4 certificering.

Sport je veel binnen of buiten?

Ambient Sound

Tijdens het sporten is omgevingsgeluid heel belangrijk. Wanneer je buiten sport, wil je nog wat van je omgeving horen voor de veiligheid. Wanneer je binnen sport, heb je misschien last van de sporters om je heen. Daarom zijn er 2 functies die wellicht handig zijn voor jouw situatie: ambient sound en noise cancelling. Met ambient sound worden omgevingsgeluiden versterkt. Zo ben je alert van je omgeving. Met noise cancelling worden omgevingsgeluiden gedempt. Hierdoor focus jij je meer op je workout.

Hoe stevig moeten de oordopjes zitten?

Oordopjes met oorhaak

Belangrijk bij sport oordopjes is dat ze goed in je oren blijven zitten. Vrijwel alle oordopjes gaan in je oren, maar het is belangrijk om er nog iets omheen te hebben. Zo zorgen oorhaken of oorclips ervoor dat de oordopjes niet snel uit je oren vallen. Een oorhaak gaat over je oren heen, waardoor ze steviger om je oren zitten. Een oorclip gaat in je oorschelp, waardoor de oordopjes steviger in je oren zitten. Wil je het draagcomfort nog meer verbeteren? Kijk dan voor schuimoordoppen. Deze oordopjes zitten nog steviger en comfortabeler in je oren, wat ze ideaal maakt voor tijdens het sporten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.827 beoordelingen