The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe kies je oordopjes voor onderweg?

Je zoekt naar oordopjes voor onderweg, maar weet niet welke je moet kiezen? Voor dit type oordopjes zijn verschillende specificaties belangrijk. Bij elke specificatie leggen we uit wat je eraan hebt en hoe belangrijk het is, zodat jij de beste oordopjes voor jou kiest.

Oordopjes voor onderweg kiezen

Werken met oordopjes

Er zijn veel verschillende oordopjes, waardoor de keuze erg lastig is. Vraag jezelf bij je zoektocht het volgende af:

  • Hoe wil je de oordopjes dragen?
  • Wil je met of zonder draad luisteren?
  • Heb je vaak last van lawaai om je heen?
  • Wil je zelf bepalen hoe je muziek klinkt?
  • Reis je lang of heb je een lange werkdag?
  • Bel je veel?
  • Wil je er mee sporten?

Hoe wil je de oordopjes dragen?

Earbuds

Er zijn 3 verschillende draagwijzen van oordopjes. In ear, earbuds en bone conduction. In onze vergelijking lees je meer over de voor- en nadelen van iedere draagwijze.

Wil je tijdens het luisteren vrijuit bewegen?

Volledig draadloze oordopjes

Met bluetooth oordopjes luister je draadloos naar muziek. Bij oordopjes met bluetooth heb je de keuze uit 2 types: draadloos en volledig draadloos. Bij draadloze oordopjes heb je nog een kabel in je nek zitten. Bij volledig draadloze oordopjes heb je alleen nog 2 losse oordopjes in je oren.

Heb je vaak last van lawaai om je heen?

Noise cancelling testen

Onderweg gebeurt het vaak dat je wordt verstoord door een rumoerige omgeving. Mocht je veel last hebben van je omgeving, ga dan voor oordopjes met noise cancelling. Noise cancelling zorgt ervoor dat storende omgevingsgeluiden en ruis gedempt worden. Let wel op, noise cancelling koptelefoons dempen het geluid veel beter dan noise cancelling oordopjes.

Wil je zelf bepalen hoe je muziek klinkt?

App

Sommige merken oordopjes hebben een app waarin je het geluid via een equalizer aanpast. Zo luister je precies naar muziek zoals jij dat graag wil.

Wil je bellen met de oordopjes?

Bellen met oordopjes

Wij raden het af om oordopjes te kopen en er veel mee te bellen. De kwaliteit van de microfoon is vaak niet goed genoeg om je verstaanbaar te maken. Wanneer je veel wil bellen, raden wij een bluetooth headset aan.

Wil je ook sporten met de oordopjes?

Sporten met oordopjes

Wanneer je van plan bent te sporten met de oordopjes, moet je kijken naar de waterdichtheid. Waterbestendige oordopjes beschikken over een IPX certificering. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het product bestand is tegen water.

Reis je lang of heb je een lange werkdag?

Lange werkdag

Wanneer je een lange reis voor de boeg hebt, is het belangrijk om naar de batterijduur te kijken. Als je veel onderweg bent, is een lange batterijduur een vereiste.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen