The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Alles over noise cancelling koptelefoons en oordopjes

In dit artikel lees je alles over noise cancelling koptelefoons en oordopjes. Zo wordt uitgelegd hoe de techniek werkt, wat de voor- en nadelen zijn en voor welke situatie het geschikt is. Zo kies jij de juiste noise cancelling koptelefoons en oordopjes.

Wat is noise cancelling?

Noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis via een antigeluid. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen, dat wordt opgevangen door microfoons in de koptelefoon en oordopjes. Vervolgens wordt het geluid geanalyseerd en verdraaid, waardoor je minder last hebt van je omgeving.

Wanneer gebruik je noise cancelling?

Vooral in luidruchtige omgevingen bieden noise cancelling koptelefoons en oordopjes uitkomst. Van een zoemende vliegtuigmotor of lawaaiige trein heb je met noise cancelling minder last. Geluiden als stemmen zijn lastig om te filteren, vooral voor de basisklasse en middenklasse noise cancelling koptelefoons. Noise cancelling oordopjes dempen het geluid minder goed dan noise cancelling koptelefoons.

Zit er verschil in noise cancelling?

Noise cancelling koptelefoon

Zeker. Onze specialist heeft de koptelefoons onderverdeeld in 3 klassen, basisklasse, middenklasse en topklasse. Basisklasse dempt de omgevingsgeluiden minimaal. Met middenklasse worden de meeste geluiden gedempt en met topklasse ben je vrijwel afgesloten van je omgeving. Bij noise cancelling oordopjes wordt omgevingsgeluid minder goed gedempt dan bij koptelefoons.

Hoe klinkt noise cancelling?

Ferdinand laat je in het filmpje horen hoe noise cancelling klinkt.

Noise cancelling koptelefoon of oordopjes kiezen

Noise cancelling oordopjes of koptelefoon kiezen

Er zitten grote prijsverschillen tussen merken en modellen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de noise cancelling. Welke koptelefoon of oordopjes je moet kiezen, hangt dus helemaal af van je eisen. Hoe hoger je verwachtingen zijn, des te hoger de prijs is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen