Geschreven door Lucas

Vergelijk in ear oordopjes met earbuds en bone conduction oordopjes

Wanneer je op zoek bent naar oordopjes, is het belangrijk om te kijken naar de draagwijze. Iedere draagwijze heeft zijn voor- en nadelen. Zo ben je met in ear oordopjes beter afgesloten van je omgeving dan bij earbuds en bone conduction oordopjes. In dit artikel leggen wij je uit welke draagwijze het beste is voor jou en wat de voor- en nadelen zijn.

Vergelijk in ear oordopjes, earbuds en bone conduction oordopjes

In ear Earbuds Bone conduction
Draagwijze In je oren In je oorschelp Op je jukbeenderen
Omgevingsgeluid Nauwelijks hoorbaar Redelijk goed hoorbaar Goed hoorbaar
Basweergave Sterk Matig Zwak

Draagwijze

In ear oordopjes

In ear: in je oren

Met een draaiende beweging duw je in ear oordopjes je gehoorgang in. Het juiste formaat oordopjes zorgt ervoor dat ze stevig op hun plek blijven zitten. Met een oorclip of oorhaak bij je in ear oordopjes zorg je voor extra stevigheid. Dit is vooral handig tijdens het sporten.

Earbuds

Earbuds: in je oorschelp

Earbuds gaan niet direct je gehoorgang in, maar rusten in het ronde gedeelte van je oorschelp. De pasvorm van deze draagwijze is universeel, waardoor je zeker weet dat ze in je oren passen.

Bone conduction oordopjes

Bone conduction

Bij bone conduction oordopjes worden je oren volledig overgeslagen. Je plaatst 2 speakers op je jukbeenderen, waarna trilling het geluid via je gehoorzenuwen naar je hersenen stuurt. Hierbij worden je trommelvliezen volledig overgeslagen. Deze draagwijze heeft altijd een nekband, waardoor hij wel minder geschikt is voor brildragers.

Omgevingsgeluid

Muziek luisteren in de trein

In ear: omgeving minder hoorbaar

In ear oordopjes gaan direct je gehoorgang in, waardoor je minder van je omgeving hoort. Hierdoor heb je minder last van omgevingsgeluid dan bij earbuds en bone conduction oordopjes. Dit is minder veilig in het verkeer.

Earbuds op kantoor

Earbuds: omgeving redelijk goed hoorbaar

Doordat Earbuds rusten in je oorschelp en niet direct je gehoorgang ingaan, hoor je jouw omgeving redelijk goed. Hierdoor ben je alert van wat er om je heen gebeurt en neem je veilig deel aan het verkeer.

Sporten met bone conduction oordopjes

Bone conduction: omgeving goed hoorbaar

Omdat bij bone conduction je trommelvliezen volledig worden overgeslagen en je oren niet afgesloten zijn, hoor je alles van je omgeving. Dit maakt bone conduction oordopjes de ideale partner tijdens het hardlopen. Je hoort zonder problemen die ene auto achter je rijden of de fietser bellen.

Basweergave

In ear oordopjes

In ear: sterke basweergave

De basweergave bij in ear oordopjes is goed. Doordat de oordopjes je gehoorgang afsluiten, kunnen de lage frequenties goed doorkomen. Dit maakt in ear oordopjes de ideale keuze als je van basgedreven muziek houdt.

Earbuds

Earbuds: matige basweergave

Bij earbuds is de basweergave matig. De lage tonen komen minder krachtig door, omdat je oren niet worden afgesloten.

Bone conduction oordopjes

Bone conduction: zwakke basweergave

Bone conduction oordopjes leveren een zwakke basweergave. Deze oordopjes zijn dan ook niet geschikt voor lange gedetailleerde luistersessies. Deze oordopjes zijn vooral handig voor audioboeken of om muziek mee te luisteren tijdens het sporten in de buitenlucht.

Conclusie

Iedere draagwijze heeft zo zijn voor- en nadelen in elke situatie. In ear oordopjes zijn iets voor jou wanneer je minder van je omgeving wilt horen en bas belangrijk vindt. Earbuds en bone conduction oordopjes zijn juist iets voor jou als je minder waarde hecht aan de basweergave en meer van je omgeving wilt horen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.113 beoordelingen