The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Wat is bone conduction?

Bone conduction oordopjes gaan niet direct je gehoorgang in, maar rusten op je jukbeenderen. Hierdoor hoor je nog veel omgevingsgeluid. Hoe bone conduction precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn, lees je in dit artikel.

De techniek

Bone conduction oordopjes bestaan uit 2 kleine speakers die met een nekband aan elkaar vastzitten. Zodra je muziek afspeelt, sturen de speakers de trillingen van het geluid via je botten naar het slakkenhuis. Hier worden deze trillingen weer doorgestuurd naar de gehoorzenuwen, waardoor het in de hersenen terechtkomt. Met bone conduction oordopjes worden je trommelvliezen volledig overgeslagen.

Voordelen

Voordelen

Doordat bone conduction oordopjes niet je gehoorgang ingaan maar rusten op je jukbeenderen, hoor je nog veel van de omgeving. Zo neem je veilig deel aan het verkeer zonder volledig afgesloten te zijn van de situatie om je heen. Daarnaast zijn de oordopjes dankzij het waterbestendige ontwerp ook ideaal om mee te sporten. Er treedt geen waterschade op door zweet of regen.

Nadelen

Nadelen

De geluidskwaliteit van bone conduction oordopjes is minder dan bij normale oordopjes en koptelefoons. Vooral de lage tonen komen bij bone conduction minder goed tot hun recht. Daarnaast is het niet altijd fijn om alles van je omgeving te horen, aangezien je dan minder gefocust bent op je muziek of podcast. Ook is het voor de mensen om je heen makkelijker om te horen wat je aan het luisteren bent.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.770 beoordelingen