The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe kies je de beste oordopjes voor thuis?

Je zoekt naar oordopjes voor thuis, maar weet niet welke je moet kiezen? Voor dit type oordopjes zijn verschillende specificaties waar je uit kiest die handig zijn. Hoe meer van de hieronder genoemde specificaties, hoe duurder de oordopjes zijn. In dit artikel lees je hoe je de beste oordopjes voor thuis kiest.

Oordopjes voor thuis kiezen

Oordopjes thuis

Er zijn veel verschillende oordopjes, waardoor de keuze erg lastig is. Vraag jezelf bij je zoektocht het volgende af:

  • Wil je tijdens het luisteren vrijuit bewegen?
  • Heb je vaak last van lawaai om je heen?
  • Wil je de oordopjes snel verbinden met je smartphone?
  • Luister je graag naar een gepersonaliseerde geluidsweergave?
  • Gebruik je in huis meerdere apparaten tegelijk?

Wil je tijdens het luisteren vrijuit bewegen?

Volledig draadloze oordopjes

Het is een specificatie die nauwelijks meer weg te denken is uit deze wereld: bluetooth. Wanneer je voor oordopjes met bluetooth kiest, luister je draadloos naar muziek. Hierdoor heb je geen kabel meer langs je lichaam hangen die ergens aan blijft haken. Met draadloze oordopjes heb je nog een kabel in je nek zitten. Hier zit vaak een afstandsbediening in, waarmee je gemakkelijk de muziek bedient. WIl je geen kabel in je nek? Ga dan voor volledig draadloze oordopjes. Zo heb je alleen nog 2 losse oordopjes in je oren. Volledig draadloze oordopjes zijn meestal duurder dan draadloze oordopjes.

Heb je vaak last van lawaai om je heen?

Oordopjes testen in trein

Zit of werk je veel thuis en zijn de kinderen druk of wordt de straat verbouwd? Kijk dan voor oordopjes met noise cancelling. Noise cancelling zorgt ervoor dat storende omgevingsgeluiden gedempt wordt. Zo heb je iets minder last van je omgeving en geniet je meer van de muziek. Let wel op; wanneer je echt wil dat omgevingsgeluid goed gedempt wordt, ga dan voor een noise cancelling koptelefoon.

Gebruik je in huis meerdere apparaten tegelijk?

Multipoint pairing

Gebruik je thuis meerdere apparaten, zoals een laptop en smartphone? Kijk dan voor oordopjes met multipoint pairing. Met multipoint pairing verbind je de oordopjes tegelijk aan 2 verschillende apparaten. Wanneer je een video kijkt op je laptop en je wordt gebeld op je smartphone, wisselen de oordopjes automatisch van verbinding naar je smartphone.

Wil je de oordopjes snel verbinden met je smartphone?

Spotify

Wanneer je jouw oordopjes extra snel met je smartphone wil verbinden, kijk dan voor oordopjes met een NFC chip. Wanneer je het NFC punt van je smartphone tegen het NFC punt van de oordopjes aanhoudt, maken de 2 apparaten automatisch verbinding met elkaar. Zo hoef je de oordopjes niet handmatig via de bluetooth instellingen aan je telefoon te koppelen.

Luister je graag naar een gepersonaliseerde geluidsweergave?

App

Is geluidskwaliteit heel belangrijk voor je? Kijk dan voor oordopjes met een bijbehorende app. In deze app pas je het geluid aan via een equalizer, waardoor je precies naar muziek luistert zoals jij dat wil. De volgende merken hebben een app: Sony, Jaybird, Jabra, Sennheiser en Bose. De apps zijn compatibel met alle volledig draadloze oordopjes van het merk. Niet alle draadloze oordopjes zijn ook te koppelen aan de app. Zoek de app op internet en bekijk de lijst met oordopjes die compatibel zijn voor je draadloze oordopjes koopt.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.861 beoordelingen