The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Wat zijn draadloze oordopjes en welke types zijn er?

"Volledig draadloos", "compleet draadloos", "truly wireless": iedereen noemt het anders, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Het zijn Bluetooth oordopjes zonder draad en ze bieden jou volledige bewegingsvrijheid. Ze komen goed van pas tijdens het sporten en zijn handig voor thuis, onderweg, kantoor en op reis. In dit artikel lees je waar je per gebruiksdoeleinde je op moet letten.

Volledig draadloze oordopjes voor thuis en onderweg

Accu: voorkom een dag zonder muziek

Ga je de oordoppen dagelijks gebruiken? Zorg dan dat je voor een exemplaar met voldoende accuduur kiest. Draadloze oordopjes beschikken over een accu. Ook worden ze geleverd met een draagbaar laadstation. Zo laad je de doppen onderweg op en kom je niet zonder accu te zitten. Er zijn exemplaren die over een snellaadfunctie beschikken. Dankzij deze functie laad je de draadloze oordopjes binnen een kwartier op en kun je ze weer een aantal uur gebruiken.

Handsfree bellen

Geïntegreerde microfoon: bel handsfree

Telefoneren gaat gemakkelijk wanneer je een exemplaar met geïntegreerde microfoon kiest. Je neemt telefoongesprekken aan met een knop in het oordopje zelf. Hierdoor hoef je jouw telefoon niet uit je zak te graaien of in je handtas te zoeken. Je vraagt jezelf nu af waar de microfoon zit. Die vind je gewoon in het oordopje zelf. De microfoons zijn iets gevoeliger. Dit betekent dat je goed verstaanbaar bent.

Noise cancelling: elimineer omgevingsgeluid

Reis je veel met het openbaar vervoer of luister je vaak naar muziek op publieke plaatsen? Overweeg dan een exemplaar met noise cancelling. Deze technologie elimineert omgevingsgeluid door een tegengeluid te produceren. Hierdoor treedt het natuurlijke fenomeen phase cancellation op. Het effect? Je hoort de muziek beter en het rumoer om je heen hoor je bijna niet meer. Zo ontzie je jezelf van overbodige prikkels, reis je relaxed of werk je geconcentreerd aan een presentatie.

Volledig draadloze oordopjes om mee te sporten

Draagwijze: kies voor een ontwerp met verwisselbare oorclips

Een stevige bevestiging is een must voor volledig draadloze sport oordopjes. Je wilt dat de doppen niet uitvallen, want dit haalt je uit je concentratie en is erg hinderlijk. Kies daarom een exemplaar met verwisselbare oorclips, extra eargels of schuimen doppen. Door de juiste maat oorclip aan het te ontwerp te bevestigen, schroef je de oordoppen stevig in de oorschelp. De eargels en schuimen doppen zorgen ervoor dat het dopje zich in je gehoorgang klemt.

Zweetbestendig of waterdicht oordopje

Ontwerp: ga voor een zweetbestendig of volledig waterdicht oordopje

Je sport om je grenzen te verleggen en fit te blijven. Dat je gaat zweten is dus een feit. Daarom kies je een oordopje met een zweetbestendig of volledig waterdicht ontwerp. Zo gaan de oordoppen niet defect. Wanneer je wilt hardlopen en het regent, hoef je niet thuis te blijven. Een ontwerp met een IP67 certificering is bestand tegen transpiratievocht, spat- en regenwater. Bij IP68 kun je zwemmen met de oordopjes, mits er geen sprake is van temperatuurverschillen en je niet duikt.

Activity tracker: meet je sportprestaties en gezondheid

Met een activity tracker verzamel je data van je sportprestaties. Afhankelijk van de diepgang van de activity tracker houd je jouw toptijden, snelheid, verbranding van calorieën en hartslag bij. Eenvoudige activity trackers registeren enkel het aantal gezette stappen en de duur van je activiteit. Complexere exemplaren geven je hersteladvies en instructies voor tijdens het trainen. Ideaal voor de sportieveling die zicht wil hebben op de voortgang van zijn sportprestaties.

Volledig draadloze oordopjes voor zakelijk gebruik

Noise cancelling: elimineer omgevingsgeluid

Het zakenleven wacht op niemand en presteren is een must. Met een exemplaar met noise cancelling voorkom je dat je omgeving invloed heeft op je prestaties. Dit komt door de technologie die met tegengeluid en het natuurlijk fenomeen phase cancellation omgevingsgeluid elimineert. Zo werk je urenlang geconcentreerd door of pak jij je rust wanneer je het nodig hebt. Ideaal voor op en richting kantoor of voor in het vliegtuig wanneer je op zakenreis gaat.

Accu: zorg ervoor dat je onderweg niet zonder accu komt te zitten

Door een exemplaar met voldoende accuduur te kiezen, weet je zeker dat je de oordopjes kunt gebruiken wanneer je ze het hardst nodig hebt. Draadloze doppen worden met een draagbare oplader geleverd. Deze functioneert als een powerbank waardoor je altijd extra gebruiksuren op zak hebt. Door voor een exemplaar met snellaadfunctie te kiezen, kun je na ongeveer 15 minuten laden weer een aantal uur vooruit.

Bellen: voer een zakelijk telefoongesprek

Wil je tijdens een het bellen je laptop gebruiken of notities maken? Een exemplaar met geïntegreerde microfoon helpt je hierbij. Je neemt de telefoongesprekken eenvoudig aan met de bedieningsknoppen in de doppen zelf. Heb je een aparte zakelijk telefoon? Overweeg dan oordopjes met multi point pairing. Deze technologie zorgt voor een verbinding met meerdere telefoons. Hierdoor neem je inkomende gesprekken van zowel je zakelijke als privé telefoon aan.

Persoonlijke voorkeur ongeacht gebruikssituatie

Draagwijze: in ear, earbuds en verwisselbare oorclips

Wanneer je de doppen niet voor sport gebruikt, kies je tussen in ear oordoppen of earbuds. In ear doppen bevestig je in de gehoorbuis van je oor. In combinatie met een oorclip zorgt dit voor een stevige bevestiging. Een in ear ontwerp blokkeert omgevingsgeluid. Hierdoor is dit type ontwerp minder veilig wanneer je deelneemt aan het verkeer. Earbuds hangen in je oren en laten omgevingsgeluid door. Dit is veiliger in het verkeer.

Mobiele apps: personaliseer het geluid

Beschikt het oordopje over een app? Dan is de kans groot dat je unieke snufjes tot je beschikking hebt. Het verschilt per exemplaar wat je met de app kunt. Zo is het vaak mogelijk om de status van de accu af te lezen. Met een equalizer bepaal je de balans tussen lage, middelhoge en hoge tonen. Sommige applicaties geven je de mogelijkheid om de sterkte van de noise cancelling te regelen. Bij andere dopjes stel je juist weer in dat ze omgevingsgeluid doorlaten.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen