The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe kies je de beste draadloze oordopjes?

Draadloze oordopjes zijn oordopjes die werken via bluetooth, waardoor er geen kabel langs je lichaam hangt. Dit zorgt voor alle bewegingsvrijheid en maakt het ideaal voor meerdere situaties. Welke verschillende type draadloze oordopjes er zijn en waar je op moet letten lees je in dit artikel.

Draadloze oordopjes kiezen

Overzicht oordopjes

Draadloze oordopjes hebben een aantal functies die handig zijn voor in verschillende situaties. Wanneer je draadloze oordopjes wil, vraag jezelf dan het volgende af:

  • Wat voor type draadloze oordopjes wil je?
  • Ga je sporten met de oordopjes?
  • Wil je oordopjes voor onderweg?
  • Wil je via een app meer functies?

Welk type draadloze oordopjes wil je?

Type draadloze oordopjes

Er zijn 2 typen draadloze oordopjes: met kabel in je nek en zonder. Oordopjes met een kabel in je nek zitten nog aan elkaar vast. Hierdoor vallen ze niet uit je oor, maar blijven ze hangen wanneer ze uitvallen. In de kabel zit vrijwel altijd een afstandsbediening waarmee je de muziek bedient. Met volledig draadloze oordopjes zitten de oordopjes in je oren, zonder dat er een kabel tussen zit. Het grootste voordeel van volledig draadloze oordopjes, is dat je ze opbergt in een oplaadcase. Met deze draagbare powerbank raak jij jouw oordopjes niet snel kwijt en ben je altijd voorzien van stroom. Oordopjes met een kabel in je nek zijn vaak goedkoper dan volledig draadloze oordopjes.

Wil je sporten met de oordopjes?

Sport oordopjes

Wanneer jij draadloze oordopjes zoekt voor tijdens het sporten, moeten ze waterbestendig of waterdicht zijn. Hoe waterbestendig oordopjes zijn, wordt bepaald door middel van een IP certificering. Deze certificering bestaat uit 2 cijfers, waarvan het tweede cijfer staat voor waterdichtheid. Wil je er zeker van zijn dat er geen waterschade door zweet of regen optreedt? Ga dan voor oordopjes met een IPX4 certificering of hoger. Hoe hoger het cijfer, hoe minder kans op waterschade. Sport je veel buiten? Kijk dan of de oordopjes Ambient Sound ondersteunen. Deze functie versterkt omgevingsgeluid, waardoor je alert blijft van je omgeving tijdens een workout.

Wil je de oordopjes onderweg gebruiken?

Oordopjes onderweg

Wanneer je een lange reis voor de boeg hebt is niets fijner dan naar je favoriete muziek luisteren. In principe zijn iedere set oordopjes geschikt om onderweg van muziek te genieten. Heb je onderweg veel last van storende omgevingsgeluiden? Kijk dan voor oordopjes met noise cancelling. Let wel op: noise cancelling oordopjes dempen omgevingsgeluid veel minder goed dan noise cancelling koptelefoons.

Wil je extra functies via een app?

App oordopjes

Sommige draadloze oordopjes hebben een bijpassende app waarmee je toegang krijgt tot extra functies. Zo heb je bij veel apps de mogelijkheid om het geluid aan te passen via een equalizer. Hierdoor luister je naar je favoriete muziek zoals jij dat wil. Bij sommige sport oordopjes krijg je via een app toegang tot een activity tracker. Deze activity tracker weergeeft jouw sportprestaties, waardoor je een nog beter beeld krijgt van jouw workout.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen